Primăria vrea să modifice modul de exercitare al dreptului de preemţiune asupra...

Primăria vrea să modifice modul de exercitare al dreptului de preemţiune asupra imobilelor istorice. Vezi ce tipuri de oferte nu vor mai fi de interes

0
DISTRIBUIȚI

casa muhle 1

Consiliul Local Timişoara vrea să modifice modul în care se răspunde la solicitările de exercitare a dreptului de preemţiune, la ofertele proprietarilor, persoane fizice sau juridice de drept privat, care intenţionează să vândă imobile monumente istorice sau incluse în lista monumentelor istorice. Momentan procedura este reglementată conform H.C.L nr.67/26.02.2008, iar de la venirea la conducerea Primăriei Timişoara a edilului şef Nicolae Robu sarcina a revenit Direcţiei Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse prin Compartimentul Monumente.

Practic la următorul plen consilierii vor avea pe masă un proiect care va prevedea modificări la hotărârea care se află momentan în vigoare. Conform proiectului postat pe site-ul primăriei, ,,Consiliul Local al Municipiului Timişoara nu îşi exercită dreptul de preemţiune privind înştiinţările depuse de către Ministerul Culturii şi Cultelor sau Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural a municipiului Timişoara faţă de ofertele proprietarilor, persoane fizice sau juridice de drept privat care intenţionează să vândă apartamente ,garaje,teren aferent acestora, care fac parte din imobile înscrise în Lista monumentelor istorice (O.M.C.C.


nr.2314/2004), secţiunea Timişoara. Pentru aceste situaţii se împuterniceşte Direcţia Clădiri,Terenuri şi Dotări Diverse – Compartimentul Monumente pentru a da răspuns fiecărei înştiinţări sau oferte ,în parte, în cazul neexercitării dreptului de preemţiune’’.

Acelaşi proiect spune şi că art.2 din H.C.L nr.67/26.02.2008, va avea următorul conţinut: ,,În ceea ce priveşte exercitarea dreptului de preemţiune privind înştiinţările depuse de către Ministerul Culturii şi Cultelor sau Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural a municipiului Timişoara faţă de ofertele proprietarilor , persoane fizice sau juridice de drept privat care intenţionează să vândă clădiri cu mai multe apartamente , terenuri libere de construcţii, spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, care fac parte din imobile înscrise în Lista Monumentelor Istorice (O.M.C.C nr.2314/2004), secţiunea Timişoara, Direcţia Clădiri,Terenuri şi Dotări Diverse va prezenta fiecare înstiinţare în parte , cu propunerea executivului , Consiliului Local al municipiului Timişoara, care va hotărî pentru fiecare situaţie în parte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.