Primarul din Becicherecu Mic, dezvăluiri despre consilierul care sfidează legea. Când va...

Primarul din Becicherecu Mic, dezvăluiri despre consilierul care sfidează legea. Când va fi dat afară

0
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Cazul consilierului local din Becicherecu Mic, Radu Dănuț, care deşi declarat incompatibil de ANI încalcă legea refuzând să se retragă din funcţie, încinge spiritele.

Primarul PSD, Raimond Rusu ne-a explicat cum au apărut primele probleme legate de alesul local.


„Primele greutăţi au survenit când s-a schimbat conducerea PDL Becicherec. În urma acestei schimbări au apărut primele probleme în 2012, iar în vara lui 2013 am primit primele înştiinţări oficiale că e exclus din partid. A apărut hârtia de la ANI că e incompatibil, iar noi am început să facem o verificare și am aflat că de fapt existau adrese mai vechi, dar că acesta venise cu o hârtie cum că sentinţa ANI era anulată. Am elaborat două proiecte de consiliu local prin care am vrut să îl exclud, dar consilierii s-au abţinut de la vot, care era secret”, a povestit Rusu.

Mai mult, Rusu spune că nu s-a lăsat şi a apelat chiar şi la prefect. „Am făcut o sesizare către prefectură, am pornit un proces şi astăzi, în data de 3 februarie, a fost ultimul termen, instanţa a rămas în pronunţare”, a spus edilul.

Primarul a comentat că Becicherecul nu avea nevoie de un asemenea scandal şi că respectivul consilier nu trebuia nominalizat pe listele PDL, având în vedere că problemele lui sunt mai vechi de 2012. Mai mult, Rusu a explicat că în data de 7 decembrie 2014 consilierii din Becicherec au avut o şedinţă de plen unde, cu nouă voturi, a fost decisă excluderea Radu Dănuţ, doar că secretarul comunei a refuzat să valideze actul acuzând că a fost vorba de vot la vedere şi nu de unul secret, aşa cum prevedea legea.

Momentan, majoritatea din Consiliul Local Becicherecul Mic aparţine PNL, care are nu mai puţin de şapte consilieri locali. Ceilalţi patru sunt trei PSD şi un independent. Primarul a conchis că, cel mai probabil, Radu Dănuț nu va mai face parte din consiliu chiar din această lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.