Primarul Nicolae Robu pune poliţia locală să AMENDEZE „statul român”. Ce l-a...

Primarul Nicolae Robu pune poliţia locală să AMENDEZE „statul român”. Ce l-a scos din sărite pe edilul Timişoarei

0
DISTRIBUIȚI

teren_paragina

Sătul să ceară terenuri de la statul român, dar şi să primească critici de la cetăţeni pentru probleme care nu îi aparţin, primarul Timişoarei Nicolae Robu a anunţat că va asmuţi poliţia locală la dat amenzi.

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, edilul şef a menţionat că „acest caz cunoscut sub numele Usoda în Parcul Central este de ani de zile o părăginitură. Desigur că, cetăţenii crezând că este în jurisdicţia primăriei, au considerat dintotdeauna de când lucrurile nu sunt în regulă acolo că primăria e de vină pentru acea stare de paragină, vreau să spun că acel spaţiu, din păcate, nu aparţine primăriei. Eu am încercat să fac un transfer către primărie a acelei proprietăţi, dar nu s-a putut. Acea încercare de centralizare care cuprinde printre altele şi trecerea unor proprietăţi ale statului român în proprietatea administraţiilor publice locale.


Am cerut Poliţiei Locale să verifice în permanenţă starea clădirilor din oraş şi să îi amendeze fără menajamente pe proprietarii care nu îşi îngrijesc proprietăţile pentu că notificări s-au tot făcut şi din păcate proprietarii nu înţeleg că au o datorie faţă de oraş să îşi îngrijească proprietăţile. Este nepermis să lăsăm Timişoarei o imagine negativă impresia că suntem în ţara nimănui. Desigur că şi noi înşine facem eforturi în ceea ce priveşte clădirile aflate în posesia municipalităţii…. aşteptăm şi de la proprietari să vedem că fac nişte paşi pe drumul spre normalitate”.
Cât despre Usoda, edilul spune că „s-a dat o amendă clubului sportiv care administrează zona, dar că proprietarii au cerut o prelungire a termenului de intervenţie. Nu oferim nicio prelungire. Cei care reprezintă statul român trebuie să înţeleagă că dacă nu sunt capabili datorită unui complex de factori trebuie să vină să facem parteneriate. la Usoda să se cedeze administrarea către municipalitate. La ce bun să ţină clubul sportiv – şcolar în administrare acea clădire dacă nu are capacitatea să facă ceva cu ea”.

Întrebat dacă nu e o discriminare ca proprietarii să fie amendaţi, dar primăria nu, deşi are acelaşi tip de terenuri neîngrijite, edilul a spus că „ar fi absurd ca noi să ne amendăm pe noi. Să ne dăm amenzi singuri ca să încasăm propriii bani. Primăria a făcut în permanenţă asanare pe terenurile pe care le are peste tot prin oraş şi dacă cetăţenii nu au văzut puşcăriaşi lucrând pe diverse terenuri, atunci nu mai fac niciun comentariu”. Robu a conchis că „mereu s-au acordat circumstanţe atenuante statului român, că nu e normal să amendăm statul, dar s-a terminat cu asta de acum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.