Proiecții, spectacole și o provocare pentru copii. Evenimentele lunii februarie la Centrul...

Proiecții, spectacole și o provocare pentru copii. Evenimentele lunii februarie la Centrul Cultural German

0
DISTRIBUIȚI

filmparade21

Luna februarie, în care carnavalurile erau foarte răspândite în tradiţia comunităţilor şvăbeşti, se va bucura de atenţia cuvenită la Centrul Cultural German. Copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani sunt aşteptaţi să confecţioneze măşti pentru carnavalul care va avea loc în 10 februarie, la ora 17.00, iar pe perioada vacanţei, copiii sunt aşteptaţi să viziteze biblioteca centrului şi să împrumute cărţi şi CD-uri.

În cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”, în data de 12 februarie, de la ora 18.30, la ceainăria librăriei Cărtureşti de pe strada Mercy va fi proiectat filmul „Love Steaks”, în regia lui Jakob Lass, o poveste de dragoste şi deopotrivă una mai amplă despre mediul de lucru german.


Filmul a obţinut în 2013 premiul „Neues Deutsches Kino” pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cele mai bune roluri principale şi cea mai bună producţie la festivalul de film din München. În 26 februarie, va fi prezentat filmul „Alle anderen”, regizat de Maren Ade, care a avut premiera în anul 2009. În competiţia oficială la Berlinale, a obţinut două premii „Ursul de Argint”: marele premiu al juriului pentru cel mai bun film şi premiul pentru cea mai bună protagonistă, obţinut de Birgit Minichmayr. Filmele sunt prezentate în limba germană, cu subtitrare în limba engleză.

În perioada 12-15 februarie, între orele 18.30 şi 21.30, Centrul Cultural German organizează performance-ul fotografic „Reconstruction with Art”, un nou experiment, unic în domeniul expoziţional fotografic timişorean, care vizează revitalizarea artistică a Pieţei Unirii. Deschiderea spectacolului va avea loc în 12 februarie, în sala baroc a muzeului de artă. Artiştii români Andreea Chiru, Alex Halka şi Olga Török, împreună cu artistul vizual german Tobias Last, doresc ca, prin intermediul unor proiecţii animate şi cu ajutorul legăturii dintre fotografie, muzică, artă vizuală şi actorie, să revizalizeze şantierul din piaţă, care stagnează de mai bine de un an. De la ferestrele sălii baroc, vor putea fi admirate fotografiile proiectate pe dealurile de pământ şi pe sacii cu pietre din faţa palatului, prin intermediul proiecţiei video care va lumina şantierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.