PSD Timiş, speranțe mari pentru Sănătate. Ce nou spital speră că va...

PSD Timiş, speranțe mari pentru Sănătate. Ce nou spital speră că va fi construit

1
DISTRIBUIȚI

romanita jumanca (2)

Pesediştii din Timiş au planuri mari vizavi de sănătate. După succesul reportat cu construcţia celei de-a doua aripi a Spitalului de Copii Louis Ţurcanu, finaţată atât de la bugetul local cât şi de la cei de stat, social-democraţii din Timiş vor veni cu un amendament important la bugetul pentru acest an.

Consilierul local Romanița Jumanca a spus că „în anul 2014, grupul PSD a venit cu 32 de propuneri pe buget, iar multe au fost implementate.


În primul rând mă refer la construirea celui de-al doilea corp de la Louis Țurcanu. (…) Ne simțim datori să cerem construirea unui nou spital, un spital de Obstestrică Ginecologie, în colaborare cu spitalul Județean. Dorim introducerea unui spital în colaborare cu CJT, să se realizeze studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, și mai apoi să primim bani la alocarea bugetară. Este o prioritate această clinică. S-ar crea un complex medical care ar deține toate specializările. (…) Creșterea natalității reprezintă un obiectiv național. Foarte mulți din pacienți se internează în țări vecine, cheltuind sume mari de bani anual, pentru că acolo beneficiază de servicii medicale complete”.

Planurile PSD nu se opresc aici. Jumanca ca mai pomenit şi că doreşte finanţarea studiului de fezabilitate (SF) și a proiectului tehnic (PT) pentru o piață de animale de companie. „Am dori mutarea acesteia. Știm că ea funcționează acum în Piața Bălcescu, iar condițiile de vânzare sunt improprii. Am făcut o cerere. Noi propunem un SF și un PT urmând la rectificare să cerem execuția și dorim ca și piețele să își asume refacerea Pieței Bălcescu”.

Legat de Agenda Casei de Cultură, consiliera a spus că „am impresia că e un buget făcut pe genunchi”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.