„Regele moare” la Casa Studenților. Când are loc o reprezentație mai puțin...

„Regele moare” la Casa Studenților. Când are loc o reprezentație mai puțin obișnuită a piesei lui Eugen Ionesco

0
DISTRIBUIȚI

Foto Regele moare 1„O să mor… O să mor peste 40 de ani, 50 de ani, peste 300 de ani, mai târziu o să mor, când o să vreau eu, când o să am timp. Eu sunt Regele, eu hotărăsc!”.


Sub ecoul acestei replici se desfăşoară sâmbătă seara, de la ora 19.00, spectacolul „Regele moare” de Eugen Ionesco, în studioul Teatrului Studenţesc Thespis de la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara.

„Spectacolul este povestea omului care nu a învăţat de-a lungul vieţii că la final trebuie să moară, indiferent de puterea iluzorie pe care o are (sau nu). Piesa face parte din textele mai puţin absurde ale lui Ionesco, fără eternele teme ale non-comunicării, ale absurdului de limbaj, fiind scrisă în momentele grele în care autorul era foarte bolnav, iar ideea morţii ca eveniment inevitabil l-a frământat într-atât încât «Am scris această piesă ca să învăţ să mor»”, spune Adrian Korek, coordonatorul Thespis.

Distribuția îi urcă pe scenă pe actorii Ionel Mărginean – Regele şi Ana-Macrina Codrea, care interpretează toate celelalte personaje: Regina Marguerite, Regina Marie, slujnica Juliette, Doctorul şi Guardul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.