Salsa Addicted Festival, evenimentul care reuneşte la Timişoara o mică Europă. Cel...

Salsa Addicted Festival, evenimentul care reuneşte la Timişoara o mică Europă. Cel mai mare festival de profil a ajuns la a 8-a ediţie

0
DISTRIBUIȚI

salsaCel mai mare congres internaţional de salsa din România, Salsa Addicted Festival (SAF), care adună la un loc zeci de dansatori profesioniști din toată lumea, va avea loc, în acest an, în perioada 5 – 9 martie, la Timişoara. „SAF se întâmplă de 8 ani consecutivi și a început pe vremea când în România existau câteva școli de salsa, vreo 10, și câteva evenimente anuale, vreo 2-3. Între timp, cu părere de rău, acele evenimente au dispărut, (dar) școlile au devenit 68. SAF a crescut…și a crescut frumos dar nu în număr de participanți (6-700) ci în calitate, număr de artiști, nivelul workshop-urilor, teme abordate“, spune Dan Ceplinschi, din partea organizatorilor. De-a lungul anilor, la manifestarea din oraşul nostru au participat nume cunoscute în lumea salsa, cum ar fi Santo Rico Dance Company (SUA), Juan Matos & Amneris Martinez (SUA), Terry & Cecile (Franţa), Leon Rose (Marea Britanie), Ramark Dance Company (Franţa) sau Marco Feriggno & Ansima Ballet Production (Italia). „Începând cu prima ediţie a festivalului i-am avut prezenţi pe Terry & Cecile. De la ediţia secundă am urmărit să aducem în România artiști care au inspirat foarte mulți dansatori. Anul următor am introdus pentru prima dată în ţara noastră, salsa On2” ca workshop în cadrul evenimentelor.


Pe atunci erau doar câțiva dansatori de On2, acum toată lumea dansează On2 sau își dorește să danseze On2. La ediţia a patra am introdus pentru prima dată în România workshop-uri de pachanga, de kizomba şi semba când aceste dansuri erau la început în Europa“, spune Dan Ceplinschi. Ediţia din acest an a festivalului îi va aduce în oraşul nostru pe Franklin Diaz, Magna Gopal, Afrolatin Connection, Juan Matos & Amneris Martinez, Terry & Cecile, Palamambo, Mouaze Konate, YE Mamabo, Erkin Kula & Selin Öbekci, Chip McClure, Birgit Untermair, Andrea & Maria, Gianni & Roberta, Grupo Alafia iar printre performeri se numără Cuerpo Latino Project, The Melodia Project, Bailarte Salsa Picante, Salsa with Attitude sau Step in2 Salsa. La capitolul DJ festivalul va beneficia de prezenţa Viper (Paris), Mauri (Amsterdam), Dj Willy (Amsterdam), Dj Hugo Boss (Londra), Dj Sezar (Oslo), Dj Romy (Bucureşti), Dj Silvian (Cluj Napoca) şi Dj Marton (Budapesta). „La ediţia din acest an toți artiștii invitați sunt în primul rând super dansatori…apoi super instructori. Franklin Diaz, Magna Gopal, YEmamabo, Palamambo, Angelo Rito – un fenomen care vă va șoca, Erkin & Selin, Birgit – pentru prima dată cursuri de chair dance si lap dance la un festival de salsa. SAF e cel mai cunoscut eveniment de salsa din România (în afara granițelor României), evenimentul care reunește la Timișoara o mică Europă, având participanți din 29 de țări și care are peste 30 de artiști invitați în fiecare an, de 7 ani consecutivi, care aduce în fiecare an cel puțin 5 nume noi de valoare, cu workshop-uri care să vă solicite de la un an la altul și cu party-uri care se termină când vrem noi“, spune Dan Ceplinschi. Ediţia din acest an a festivalului va avea loc în perioada 5 – 9 martie la Restaurantul Politehnica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.