SCANDALOS Comisarul şef Popară, adjunct al ITPF Timişoara după ce un control...

SCANDALOS Comisarul şef Popară, adjunct al ITPF Timişoara după ce un control a stabilit că a avut o atitudine superficială în securizarea graniţei externe a UE

26
DISTRIBUIȚI

handra-si-popara-intorsi-

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara are un nou adjunct, care s-a remarcat, până acum, prin lipsă de profesionalism şi indicaţii date subordonaţilor să nu se lupte cu cotrabandiştii de ţigări.

Comisarul şef Marius Popară a fost numit de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, interimar, ca adjunct al inspectoratului care coordonează activitatea din judeţele Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi. Până acum, Popară a condus Serviciul de de Supraveghere şi Control al Trecerii Frontierei, funcţie pe care o ocupa din februarie 2013. La sfârşitul anului trecut, IGPF a făcut un control la ITPF Timişoara şi a constatat că serviciul condus de Popară nu şi-a îndeplinit obligaţiile curente, asta în condiţiile în care frontiera aflată în supraveghere este, în cea mai mare parte, graniţă externă a Uniunii Europene.


După dezastrul constatat, cei de la IGPF i-au dat lui Popară avertisment şi nu mai puţin de 22 de sarcini pentru remedierea deficienţelor. Comisarul şef a fost sancţionat pentru „controale superficiale efectuate de către SvSCTF din cadrul ITPF la sectoarele din subordinea ITPF” şi „slaba implicare a ofiţerilor SvSCTF din cadrul ITPF în ce priveşte coordonarea activităţii sectoarelor, în special pe linia verificărilor la frontiere”.

Cu toate acestea, două luni mai târziu, Popară a fost avansat ca adjunct, deşi trecutul său este, de asemenea, unul extrem de tulbure. După ce în perioada embargo-ului a lucrat la vama Moraviţa, a ajuns şeful sectorului Sânnicolau Mare, având în subordine şi vama Cenad. O anchetă internă a găsit o serie de nereguli grave. Printre acestea s-a descoperit faptul că o gheretă aflată la intrarea în vama Cenad, unde tatăl lui Popară vindea asigurări, era alimentată ilegal cu energie electrică de la reţeaua punctului de trecere a frontierei.

În 2011, pe filiera arădeană, Popară a fost numit adjunct al Poliției de Frontieră Timiș, unde s-a remarcat doar prin avertismentul transmis subordonaților că în timpul mandatului său nu se vor instrumenta „dosare de genul Foeni”, făcându-se referire la dosarul de contrabandă început de fosta conducere a Poliţiei de Frontieră Timiş, care a fost conexat la dosarul şpăgilor din vămi.

26 COMENTARII

 1. Un frustrat imbecil care este apreciat pt modul în care pupă orice fund sus pus pentru o funcție!
  Problema este că 90 % din cei cu care relaționează nu-l suporta dar nimeni nu are curaj sa-i spuna nimic.

 2. Ce vă mai miră, asta nu este mare lucru. Tot în MAI, unu după ce a împușcat la revoluție un om acum este adjunct la Timisoara la jandarmi. FRUMOS! NU?

 3. Se pare că acestea sunt condiții de promovare în funcții la MI.
  Alt exemplu: Un ofiter din Lugoj, la Revoluția din 1989 a împușcat mortal tot în Lugoj pe Boară Dorel, apoi a ajuns ADJUNCT LA JANDARMERIA TIMIȘOARA. Am fost acolo. Ce zici Boța asta nu cred că o mai știai? Dar nici cetățenii din Timișoara.

 4. Probabil conditii asemănătoare sunt impuse in MI pentru a accede în functii publice de conducere.
  Alt exemplu despre care nu cred că aveai cunoștință Dragoș!
  La Lugoj în 1989 la Revoluție, un ofițer de securitate a împușcat mortal pe Boară Dorel. Acum în 2015 acest ofițer este adjunct al Jandarmeriei Timișoara. Ceziceti de asa, FRUMOS NU? ORDINE ȘI SIGURANȚĂ!

  • mătăluţă care eşti aşa de informat de ce vrei să rămâi anonim nu cumva eşti vreun frustrat care îşi varsă răutatea doar aşa că eşti prea liber şi nu mai munceşti pe nicăeri?

  • mătaluţă de eşti aşa informat eşti vreun frustrat în rezervă care nu are nici acum coloana vertebrală să nu mai fie anonim,dacă susţii chestii din astea codul penal vezi că are introdusă calomnia!

 5. Păi Cum sa facă el ceva benefic când s-a înconjurat numai de incompetentI ce-i aduc tot timpul elogii și atât, cât despre munca habar nu au nimic.
  Interesant este cum a ajuns iar intr-o funcție de comanda în condițiile în care a făcut praf orice oriunde a fost pus.
  Probabil Pirtea masonul îl tot promovează neȘtiind nimic despre el și bazandu-se doar pe vorbele lingușitoare spuse constant de popara.
  Vai și amar de asemenea oameni puși în asemenea funcții !!!

 6. Noul șef al Centrului chinologic de la Sibiu se numește Salvador Viorel Caragea și, până ieri, era inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al județului Gorj, județul care l-a dat drept deputat și pe actualul premier al țării, Victor Viorel Ponta.
  Comisarul șef Salvador Viorel Caragea a fost detașat la Sibiu prin ordin al șefului Inspectoratului general de poliție pe o perioadă de șase luni. Salvador Viorel Caragea a fost anchetat de DNA pentru divulgare de informații, anchetă care a condus la ideea că, de fapt, Caragea cerea taxă de protecție anumitor firme. De fiecare dată, Caragea a scăpat de anchete și controale.

 7. Mai dute drequ cu mortii tai din revolutir! Probabil a mrtitat sa-l impuste! Daca a impuscat doar unul inseamna ca avut motiv! Pacat ca nu a impuacat mai multi , sau macar pe ilieci

 8. Politisti de frontiera tineri, scoliti, corecti respectati de colegi sunt condusi de subofiteri corupti si avansati la grade de comisari sefi in 10 ani, de mineri,artileristi,intendanti la fel de corupti care au pactizat cu gupurile infractionale ani in sir si apoi pusi in functii de conducere cu sprijin politic.Cum sa securizezi frontiera cu asemene specimene. De ce sunt umiliti polistii de frontiera adevarati,de ce sunt tinuti in umbra.De ce domnule Bota?

 9. popara si cu precenul lui magdalin pe care l-a uns responsabil cu punctele de trecere=2 fomisti tristi care toata ziua cersesc de la stampilari si isi imprastie ineptiile in jur.

 10. @escu… mai dute drequ cu mortii si cu revolutionarii tai! Ba tu esti tampit de si dupa 25 de ani ne vinzi gogosi cu asa zisa revolutie? Sper ca intro zi si asa zisii revolutionari sa plateasca banii inapoi luati pe nedrept

 11. bai omleta stii care-i treaba?!ai fost si esti zero caracter si un mare zero profesional.partea amuzanta daca nu e deja tragi-comica e ca o mai faci si pe marele mascul in fata subordonatelor din curte si nu numai cand tu de fapt ai un fizic de chiftea.sa speram ca te ascunde dga pana la ziua politiei de frontiera.

 12. hi hi nea popara nici o grija ca pretenarul tau tigan magdalin te da pe goarna oricum si asa avem si noi distractia asigurata.crezi ca prinzi Pastele in functie?!sau in libertate?!nu as fi asa sigur

 13. Și Cum suntem în România, câinii latră și ….mariusica papara își vede de treabă!
  Deci acest articol a fost de interes doar pt câțiva din zonă, Bucureștiul nefiind …deranjat.
  …și cum de acolo ne vin șefii, papara mariusica se simte bine .

 14. Din pacate astfel de oameni sunt promovati in functii de catre marele „sistem”. Oameni fara caracter a caror rautate provine din frustrare si prostie. Principala lor grija este sa cada in picioare, fara nicio raspundere si sa arunce vina pe colegi. Partea proasta e ca sunt platiti cu salarii grase si nerusinate, totul pe banii contribuabililor. Priviti poza cu fatza de bidon turtit care emana incompetenta si pupincurism .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.