EXCLUSIV Ghereta unde lucra tatăl adjunctului Poliţiei de Frontieră Timiş, alimentată cu...

EXCLUSIV Ghereta unde lucra tatăl adjunctului Poliţiei de Frontieră Timiş, alimentată cu curent furat de la vama Cenad

5
DISTRIBUIȚI

Proaspăt numit ca adjunct al Poliţiei de Frontieră Timiş, comisarul Marius Dan Popară are în spate cel puţin un episod dubios în popara marius 1 pcariera sa. După ce în perioada embargo-ului a lucrat la vama Moraviţa, a ajuns şeful sectorului Sânnicolaul Mare, având în subordine şi vama Cenad, care, atunci, era celebră, printre altele, pentru contrabanda cu flori. O anchetă internă a găsit o serie de nereguli grave. Printre acestea  s-a descoperit faptul că o gheretă aflată la intrarea în vama Cenad, unde tatăl lui Popară vindea asigurări, era alimentată ilegal cu energie electrică de la reţeaua punctului de trecere a frontierei.

În urma unei anchete interne, s-a stabilit că s-a lucrat extrem de atent, cablul de curent fiind îngropat în pământ pentru a nu da de bănuit.


Cu toate că s-a lucrat pentru ascunderea cablului, Omerta a funcţionat exemplar, toţi cei audiaţi susţinând că nu ştiu şi nu au văzut nimic. Pentru că nu s-a putut stabili un prejudiciu exact, dosarul a rămas fără urmări penale. La vremea respectivă, Popară a dat un raport, în care a susţinut că habar nu are cum a fost conectată ghereta tatălui său la reţeaua de curent a punctului de trecere a frontierei, care era administrat de subordonaţii săi.

Ulterior,  s-a retras strategic la centrul de pregătire a poliţiştilor de frontieră de la Timişoara, la catedra de drept, unde a stat până la desfiinţarea acestuia anul trecut. După o perioadă în care a fost la dispoziţie, a ajuns şef de sector la Curtici în Arad, fiind ulterior numit împuternicit la comandă ca adjunct al Poliţiei de Frontieră Timiş. Întrebat despre ancheta care a vizat furtul de curent, comisarul Popară a susţinut că „nu ştiu dacă a existat sau nu. Din punctul meu de vedere nu a fost nici un fel de problemă. Controlul de atunci a vizat activitatea de management. Sunt un tip extrem de direct. Am preferat să mă retrag şi să revin când este o echipă care vrea să muncească”.

5 COMENTARII

  1. Ipochimenu’ asta ar trebui sa se ia de manutza cu avocatu’ ex-Florea Sebi Kovacs, din Baroul Remetea Mare, ca si tatal goimului a fost prins cu belengheru’n priza, dar total necontorizat.
    Je chiar nu intelege de ce parintii unora se apuca de manarii si furaciuni, atunci cand copii lor ajung in functii. Daca am faca o analiza „froidiana” (adicatelea oaresce de psihanaliza inspirata chiar de la parintele ei, Sigmund Freud) cred ca am constata ca parintii lor chiar au gandit si premeditat faptele, dar nu au avut curajul punerii in practica decat in momentu’ in care progenitura a ajuns „boier”. io cred, ca de fapt asistam la o inversare a dictonului caragialian: „Fonctzia fonctzie, trai nineaca pe banii babachii.” care ar cam suna: „Fonctzia fonctzie, trai nineaca pe curentu’ statului”.
    Io sunt curios daca acesti tati de copii celebri, ar fi indraznit sa fure curent daca ravisantele lor progenituri lor ar fi strans gunoiul pe strada Crisan sau s’ar fi plimbat cu mielu’ Vasilica prin metrou’ londonez.
    Dar cum tot romanu’ are o vorba ce a fost folosita chiar si pe post de titlu de roman: „Ce naste din pisica, soareci mananca” ajung la intrebarea existentiala, pe care filozofii din toate timpurile se chinuie sa ii gaseasca raspuns: Cine a fost primu’? Ou’ sau gaina? Asa si io, ma intreb: Care fura mai mult? Dar cine a furat primu’? Ou’ sau gaina?

  2. Nu te-ai saturat sa tot scrii pe marginea acestui subiect…tara asta si lumea in care traim are probleme mult mai grave decat acesti politisti si vamesi despre care tot scrii…nu ai publicat nimik de Japonia;ceea ce s-a intamplat acolo e o adevarata tragedie nu porcariile din vamile romanesti

  3. plateste bine gunoiul de cioban din jimbolia,pt.articole,chiar daca a iesit la pensie,de fapt,am uitat ca lucreaza la firmele lui Mann din Carani,ca si jurist saracu,(sa vedem ce pateste prostu pt.contractele cu care i-a tepuit pe nemti,firma)el care nu stie bine lb.romana cea mai simpla,analfabet fiind.Am auzit,ca in scoala militara a fost cel mai prost din clasa de subofiteri,ca dovada ca ambitia prostului de a iesi din anonimat,a fost de a se face ofiter,iar aia care l-au sustinut au fost si mai prosti.Pacat ca unii, nici la la batranete nu reusesc sa-si infraneze pornirile animalice.GHIORGHI,iti multumesc ca mi-ai dat ocazia sa-ti spun, ca toata viata ta ai fost si ramai un sugator de puie,pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.