Se deschide Viniloteca, locul de întâlnire a melomanilor care ascultă muzică „pe...

Se deschide Viniloteca, locul de întâlnire a melomanilor care ascultă muzică „pe plăci“

0
DISTRIBUIȚI

viniluriÎn Timişoara se deschide un nou loc dedicat melomanilor, care poartă numele de Viniloteca, un concept definit, conform celor care l-au creat, „de statement-ul Audiophilia, Craft Beer and Coffee, Musical Alchemy”.

„Vom avea viniluri / plăci / discuri care se pot atinge, asculta tare sau la căşti, vi le putem recomanda şi, bineînţeles, le puteţi cumpăra. De ce? Pentru că nu există un loc permanent în Timişoara de unde să cumperi viniluri, unde să le poţi asculta înainte de a le duce acasă, unde poţi să le deschizi şi să te uiţi la copertă şi inner sleeve, şi unde ţi se pot recomanda artişti în funcţie de gusturile tale.


Începem cu viniluri second hand ca şi format, dar first hand ca şi calitate a conţinutului şi formei. Vrem ca pe viitor să aducem şi viniluri noi de la case de discuri atent selectate. Vom avea şi releasuri proprii. Promitem“, spun organizatorii Viniloteca.

Evenimentul de deschidere va avea loc miercuri, de la ora 16.00, iar noul loc de întâlnire a melomanilor pasionaţi de viniluri este situat pe strada General Henri Berthelot, nr. 6 (Piaţa Gheorghe Doja). „Vom organiza evenimente în spaţiul Viniloteca – de la lansări de discuri, sesiuni de discuţii cu trupe, semnări de autografe, scurte concerte acustice, serate tematice, până la seri liniştite şi şezători. Pe lângă asta, vom colabora şi cu alţi parteneri/locaţii şi vom face concerte si party-uri. Şi bineînţeles, cum am anticipat deja, vom avea releasuri proprii“, spun creatorii acestui loc.

Cei care au pus umărul la creearea Viniloteca sunt Emil Biebel (iniţiatorul primului magazin de muzică din România, Rocka Rolla), Adrian Biebel (care pe lângă pasiunea de audiofil, este şi muzician, cântând de-a lungul timpului în două trupe timişorene – Scrum şi SART) şi Cristian Crăciun (fost organizator de festivaluri de muzică underground şi chitarist/booking manager/PR în trupa Persona).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.