Serviciul DNA Timișoara, lăudat de Laura Codruța Kovesi la bilanț. Vezi care...

Serviciul DNA Timișoara, lăudat de Laura Codruța Kovesi la bilanț. Vezi care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

dna 2

Serviciul Teritorial Timișoara al DNA a fost lăudat, astăzi, de Lauda Codruța Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cadrul bilanțului unde a fost analizată activitatea pe 2014. „Ca urmare a reorganizării asumate şi realizate în anul 2014 a avut loc o impulsionare a activităţii structurilor teritoriale şi o creştere a eficienţei activităţii acestora. Rolul şi contribuţia structurilor teritoriale au devenit din ce în ce mai importante. Trebuie evidenţiată aici investigarea unor cazuri de amploare, cu impact deosebit în rândul societăţii efectuate de colegii din Braşov, Cluj, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Timişoara şi Suceava. O creştere semnificativă a volumului de activitate şi a numărului de rechizitorii s-a înregistrat la serviciile teritoriale Constanţa, Craiova, Bacău, Galaţi, Iaşi, Alba şi Târgu Mureş”, a susţinut aceasta.

DNA a solicitat, în 2014, Parlamentului încuviințarea arestării a 9 parlamentari şi a formulat 12 cereri de încuviințare a urmăririi penale faţă de miniştri şi foşti miniștri.


Este cel mai mare număr de demnitari de rang înalt investigaţi de DNA într-un an.  Este un semn evident al independenţei DNA, iar investigarea corupţiei la nivel înalt va continua, indiferent de funcţia administrativă sau politică deţinută de persoana vizată. Anchetele DNA în 2014 au vizat domenii diversificate, cum ar fi retrocedări ilegale ale proprietăţilor, sănătate, educaţie, achiziţii publice, corupţie în legătură cu procesul legislativ sau fraude cu fonduri europene. Unele anchete au împiedicat producerea unor prejudicii importante bugetului de stat. Într-un singur dosar, intervenţia procurorilor a prevenit producerea unui prejudiciu de peste 105 milioane euro, sumă ce reprezintă de 5 ori bugetul DNA.
În alte dosare, intervenţia procurorilor a blocat retrocedarea ilegală a unor terenuri evitându-se prejudicierea statului cu suma de peste 300.000.000 euro”, a declarat Kovesi în faţa audienţei.

1 COMENTARIU

  1. Dar de abuzurile acestor procurori cine ne apara? Stim din istorie ca acolo unde este putere absoluta este si PERICOLUL foarte mare de ABUZ! Daca ajungem sa transformam lupta impotriva coruptiei in razbunari politice,mafiotice,industriale,economice si personale atunci e foarte trist pentru noi ca popor. Dupa zeci de ani de COMUNISM, urmat de 25 de ani de CAPITALISM DE GHERILA si hotie, sa vina o perioada de EPOCA a procurorilor atunci e cazul clar de emigrare fiinca atunci acest popor este condamnat la experiente negative si traumatizante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.