Sindicaliștii din administraţia publică timișoreană intră vineri în GREVĂ. Vezi ce revendicări...

Sindicaliștii din administraţia publică timișoreană intră vineri în GREVĂ. Vezi ce revendicări au şi de ce acuză Curtea de Conturi

0
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţă măsuri dure, ca protest faţă de nepăsarea guvernului vizavi de angajaţii din instituţiile de stat.

Membrii de sindicat din Primăria Timişoara au susţinut astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-au anunţat nemulţumirile. Concret, aceştia cer reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotârâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. Sindicaliştii mai cer şi creşteri salariale şi pentru angajații din administraţia locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284 din 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

În semn de protest sindicaliştii vor sista activitatea în data de 20 februarie 2015, între orele 10 şi 10.30.

Tiberiu Negrei, preşedintele sindicatului din Primăria Timişoara, a declarat că „salariaţii din primării sunt cei mai discriminaţi şi slab plătiţi din administraţie”.


Acesta spune că nu se poate ca angajaţi din administraţie, care muncesc cot la cot cu primarii şi vieprimarii, să aibă venituri de 600 de lei pe lună. Acesta a făcut referire şi la rapoartele Curţii de Conturi privind plăţile nelegale, legate de plata indemnizaţiei de dispozitiv. Negrei susţine că Curtea de Conturi nu ţine cont de hotârile judecătoreşti în baza cărora au fost restituţi acei bani. „E total aiurea, total incorect. Avem o sentinţă emisă de Tribunalul Timiş din februarie 2007 prin care se spune clar ce trebuie să facă primăria”, susţine Negrei. Sindicalistul susţine că este incredibil ca Curtea de Conturi să lase bileţele la primari prin care să dispună cum să se dea banii către angajaţi.

Mai mult, Negrei spune că sindicaliştii nu vor mai merge să protesteze la Prefectură, ca alte dăţi, acuzând că ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, nu comunică eficient, ţinând cont de nevoile angajaţilor. Negrei a conchis că angajaţii nu îşi doresc să protesteze, dar că pentru alţi angajaţi au fost găsite soluţii, printre aceştia numărându-se cei din învăţământ sau primarii şi viceprimarii. Confrom listei comunicate de sindicalişti, 48 de angajaţi de la Direcţia de Asistenţă Socială vor intra în grevă. Alături de ei vor protesta şi 22 de persoane de la Casa de Cultură, două persoane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice şi 29 de persoane dela Centrul de Servicii Sociale „Pentru Voi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.