Soldații timișoreni, pregătiţi de instructori ai British Military Advisory Training Team FOTO

Soldații timișoreni, pregătiţi de instructori ai British Military Advisory Training Team FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>soldati timisoara

Patru instructori britanici din cadrul British Military Advisory Training Team (BMATT) le-au dat lecții soldaților timișoreni, timp de trei săptămâni. În cadrul unui curs desfășurat în perioada 12 ianuarie – 6 februarie, militarii din Batalionul 32 Infanterie „Mircea” din Timișoara s-au instruit teoretic, dar mai ales practic alături de cei britanici în cadrul unui exercițiu în teren desfășurat în poligonul Chișoda.

„Acesta a pus accent pe reacţia la contact a grupei de infanterie atunci când nu dispune de suficientă putere pentru a înfrunta inamicul, când îi este superior, dar şi când unul sau mai mulţi militari sunt răniţi şi trebuie evacuaţi. Cele două zile au fost o provocare pentru tinerii lideri, căci pe lângă cunoştinţele militare pe care trebuiau să le deţină, au fost necesare şi abilităţi de motivare a subordonaţilor, tărie de caracter şi determinare”, transmit reprezentanții Brigăzii 18 Infanterie „Banat”.

Cooperarea între militarii români și britanici, în cadrul programului BMATT, a fost începută în anul 2009 și s-a desfășurat anual, pe mai multe module de instruire. Instructorii britanici şi-au propus ca la finalul cursului desfășurat la Timișoara, militarii să poată înțelege tehnicile, tacticile şi procedurile necesare în conformitate cu standardele NATO, astfel încât să poată executa misiuni specifice în cadrul unui contingent NATO, împreună cu alte naţiuni membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.