Spațiu de joacă și socializare pentru copiii defavorizați, amenajat de voluntari. Cum...

Spațiu de joacă și socializare pentru copiii defavorizați, amenajat de voluntari. Cum poți ajuta și tu FOTO

0
DISTRIBUIȚI

3

Au transformat dintr-o cameră banală un loc destinat copiilor defavorizați dintr-o localitate din județul Timiș. Vorbim despre membrii asociației Look Inside din Timișoara care, în câteva luni, au recondiționat un spațiu din curtea unei biserici din localitatea Mașloc. Proiectul prin care îngerașii Look Inside și-au propus să creeze un spațiu în care copiii sărmani din clasele I-IV să poată învăța, citi sau viziona documentare educative, se numește „Afterschool la Mașloc”.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor cu suflet, care au oferit o mână de ajutor. În doar trei luni, membrii Look Inside au strâns de la cinci firme locale aproape 6.000 de lei, bani cu ajutorul cărora au renovat spațiul complet. „A trebuit să golim încăperea, după care am construit un plafon din rigips. Am gletuit și văruit pereții, am pus parchet, am făcut instalație electrică, am recondiționat unul din geamurile din lemn, iar pe cel de-al doilea l-am înlocuit cu termopan. Am schimbat și ușa, cu una metalică”, ne-a spus Paula Bulica, coordonator de proiect și membră Look Inside.

Oamenii au donat de la mobilier până la veioze și calculatoare, iar proiectul este aproape finalizat. „Am primit patru calculatoare și ne-am gândit să punem internet, dar scopul nostru nu e acela de a-i atrage pe copii cu acest lucru. Vrem să organizam un spațiu în care să citească, să învețe, să se joace și să socializeze. Am primit și un video-proiector, iar cu ajutorul lui le vom prezenta micuților filme educative”, ne-a mai spus Paula.

Organizatorii proiectului și-au propus ca activitățiile să înceapă în luna aprilie, dar mai au nevoie de ajutorul oamenilor pentru ca încăperea să fie pusă la punct.


„Mai avem nevoie de o draperie pe șină, două lămpi de podea, un covor, un preș, mai multe perne din puf, produse de menaj și jocuri pentru copiii claselor I-IV”, ne-a explicat coordonatoarea proiectului.

După ce spațiul va fi amenajat complet, membrii Look Inside vor organiza în fiecare sâmbătă și duminică întâlniri cu 10 sau 15 copiii din localitatea Mașloc. Cine dorește să le ofere o mână de ajutor membrilor Look Inside poate suna la numărul de telefon 0729 129 141 (Paula).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.