Spectacolele lunii februarie. Ce puteți vedea pe scenele operei și teatrelor timișorene

Spectacolele lunii februarie. Ce puteți vedea pe scenele operei și teatrelor timișorene

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul naţional începe luna cu un spectacol de marcă, „Anna Karenina”, o adaptare de Helen Edmunson după romanul lui Lev Tolstoi, care se va juca în sala mare a teatrului chiar astăzi, la ora 18.00.

În aceeaşi sală, de-a lungul lunii februarie, este programată o reprezentaţie cu piesa „Gaiţele” de Al. Kiriţescu, concertul „Disney: Frumoasa şi bestia”, pe muzică de Alan Menken, precum şi spectacolele „Cenuşăreasa” şi „Nopţi albe”, o adaptare după F. Dostoievski. Sala studio Uţu Strugari găzduieşte, la rândul ei, nu mai puţin de nouă spectacole: „Crize sau încă o poveste de dragoste”, de Mihai Ignat, „Un Romeo şi o Julieta – un scandal urban”, după W. Shakespeare, „Nu, eu nu regret nimic”, după un concept de Sabina Bijan, „Daddy”, de Anne Habermehl, „Pana de automobil”, de Fr. Dürrenmatt, „Paganini nu mai locuieşte aici”, de Carmen Dominte, „Oxigen”, de Ivan Vîrîpaev, „Cloaca”, de Maria Goos şi „Canicula”, de Antoaneta Zaharia.

Şi Sala 2, care a aniversat recent cinci ani de existenţă şi s-a făcut cunoscută prin spectacolele de factură modernă pe care le găzduieşte, are programate cinci spectacole în luna februarie: „Adam şi Eva”, după Liviu Rebreanu, „Boala familiei M”, de Fausto Paravidino – spectacol cu care această sală a fost inaugurată – două reprezentaţii cu spectacolul de succes „Maria de Buenos Aires” şi „Piaţa Roosevelt”, de Dea Loher.

Teatrul german din Timişoara îşi aşteaptă spectatorii în data de 3 februarie cu un spectacol invitat, „One more than one”, susţinut în colaborare cu Centrul Cultural German Timişoara, a cărui coregrafie este semnată de Riki von Falken din Germania. Spectacolul este finalul unei trilogii concepute de coregrafa berlineză, care a fost începută cu mai bine de zece ani în urmă şi în care explorează propriile ei experienţe prin prisma amintirilor. Pentru întreaga ei operă, Riki von Falken a obţinut, în urmă cu cîteva zile, premiul „Willms Neuhaus”, care i-a fost decernat la Berlin de fundaţia cu acelaşi nume.

În sala teatrului german vor putea fi văzute în luna februarie trei reprezentaţii cu spectacolul de improvizaţie realizat în colaborare cu teatrul maghiar, „Moliendo Café”, în regia lui Silviu Purcărete, şi piese de referinţă din literatura universală: două reprezentaţii ale ultimei premiere, „Electra”, o versiune scenică după textele lui Euripide şi Eschil, „Titus Andronicus”, de W.


Shakespeare, „Neînţelegerea”, de A. Camus, şi „Pescăruşul”, de A.P. Cehov, iar în sala Studio a teatrului maghiar va avea loc o reprezentaţie cu spectacolul „Fetiţa cu chibrituri”, de H. Ch. Andersen, în versiunea scenică şi regia Simonei Vintilă. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

Sala Studio a teatrului maghiar va găzdui începând cu data de 4 februarie, spectacolul „7/7”, al cărui regizor coregraf este Baczó Tünde, o reprezentaţie cu spectacolul „Gardenia”, care s-a bucurat de un mare succes de public, „Afacere murdară” şi recenta premieră „Testosteron”, în timp ce în sala mare vor avea loc reprezentaţii cu „Moliendo Café”, împreună cu actorii teatrului german, şi cu spectacolul „Incendii”. Hotelul Victoria va găzdui în 14 şi 15 februarie spectacolul „Nişte fete, sau cinci-în-unu” de Neil LaBute, spectacolul invitat al trupei Arta Spectatorului SRL, „Orbire”, va fi jucat în 16 februarie la liceul „Bartók Béla”, unde va avea loc şi o reprezentaţie cu spectacolul de păpuşi „Noditza”, în 27 februarie. Acest din urmă spectacol va putea fi văzut în luna februarie pe scenele mai multor oraşe din zona de vest a ţării şi pe cea din Subotica. Biletele la spectacole pot fi cumpărate şi online.

În luna februarie, opera timişoreană oferă spectatorilor cinci spectacole de operă, două de operetă, un musical şi un spectacol de balet. Începând cu data de 4 februarie, iubitorii de operă vor putea vedea operele „Don Giovanni”, de W.A. Mozart, „Traviata”, de G. Verdi şi „Turandot”, de G. Puccini, urmate de spectacolul de balet „Ondine (Mica sirenă)”, de musicalul „Scripcarul pe acoperiş” şi de opereta „Silvia”. În ultima săptămână a lunii sunt programate spectacolele de operă „Trubadurul”, de G. Verdi, „Carmen”, de G. Bizet şi opereta „Văduva veselă” de F. Lehar.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.