Studenții inventivi de la Universitatea Politehnica din Timișoara, provocați să realizeze o...

Studenții inventivi de la Universitatea Politehnica din Timișoara, provocați să realizeze o mașină demnă de filmele SF

0
DISTRIBUIȚI

competitie continental

50 de studenți de la Universitatea Politehnica din Timișoara sunt provocați, pentru cel de-al doilea an consecutiv, să proiecteze mașini care pot fi dirijate doar cu ajutorul telefonului mobil. Totul în cadrul competiției multidisciplinare InGENIOUSly Continental, care a început în această săptămână.

Săptămâna trecută a fost finalizat procesul de selecție al participanților, fiind create zece echipe de câte cinci membri fiecare.


Tinerii de la Universitatea Politehnica din Timișoara au fost provocați de compania din domeniul automotive să creeze o mașină care să poată fi controlată prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil. Aceștia au la dispoziție 12 săptămâni să proiecteze o astfel de mașină și trebuie să se încadreze într-un buget de 500 de euro.

La finalul acestei probe, fiecare echipă va realiza o serie de teste cu mașina creată. Potrivit reprezentanților Universității Politehnica din Timișoara, în competiție s-au înscris studenți de la Facultatea de Mecanică, de Automatică și Calculatoare, de Management în Producție și Transporturi și de la Electronică și Telecomunicații. Echipa care se va clasa pe primul loc va primi un premiu de 6.000 de lei, cea de pe locul al doilea 3.200 de lei, iar cea de pe locul al treilea 1.600 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.