Tainele Dunării, transpuse într-o INEDITĂ expoziţie de pictură. Ce artişti importanţi vor...

Tainele Dunării, transpuse într-o INEDITĂ expoziţie de pictură. Ce artişti importanţi vor expune la „Dunăre ART”

0
DISTRIBUIȚI

Afis vernisaj Dunare ART

Timişorenii au parte, joi, de un eveniment artistic de neratat. Este vorba despre Simpozionul Internaţional de Pictură „Dunăre ART” 2014, care va avea loc la galeria Helios şi în cadrul căruia vor fi prezentate lucrările realizate de cei 13 artişti participanţi, în toamnă, la Mraconia. Diferiţi ca stil şi temperament, tehnică şi viziune compoziţională, autorii prezintă lucrări de mare încărcătură artistică, redând fiecare în felul său, un loc de confluenţă geografică şi istorică.

„Mraconia este un loc ascuns de lume, de timp, de cotidian, un loc în care timpul are o altă curgere, un loc în care liniştea îţi oferă starea de a te bucura de natură, în forma ei cea mai pură.


Toate aceste stări, momente, imagini, emoţii, se regăsesc în lucrările realizate în simpozion. Putem spune că împreună, organizatori şi artişti, am reuşit să creem o nouă viziune a Mraconiei. Încheiem o etapă cu succes şi ne pregătim pentru una nouă – Dunăre ART 2015. Povestea continuă !”, a transmis Horaţiu Rada – organizator al evenimentului, manager general Cons Electrificarea Instal.

Artiştii care expun la Galeria Helios provin din Austria, Bulgaria, Letonia, Lituania şi România, au statut de profesionişti şi sunt recunoscuţi pentru activitatea lor, prin premii şi prezenţe în galerii de artă naţionale şi internaţionale. Nume consacrate ale artei vizuale semnează lucrări ce merită prezentate tuturor celor care iubesc arta şi care înţeleg să o folosească pe post de canal de comunicare pentru emoţii, stări, momente, gânduri sau trăiri.

Vernisajul expoziţiei Dunăre ART 2014, la fel ca şi simpozionul desfăşurat de la Mraconia, este organizat de Cons Electrificarea Instal, cu susţinerea Uniunii Artiştilor Plastici din România – filiala Timişoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest şi cu Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.