Thy Veils a lansat înregistrarea concertului „Live in Elisabetin” VIDEO

Thy Veils a lansat înregistrarea concertului „Live in Elisabetin” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

thyveilsUnica formaţie timişoreană care a participat la ediţia de anul trrecut a celebrului festival Sziget – care s-a desfăşurat în luna august la Budapesta – a lansat prin intermediul Youtube-ului înregistrarea concertului susţinut în data de 28 septembrie la Biserica Romano Catolică din Piaţa Bălcescu.

„Locaţia a fost aleasă din două motive principale. Unul dintre ele este acela că am dorit să susţinem un prim concert Thy Veils într-o biserică, fiindcă acest spaţiu ne inspiră un repertoriu anume, ţinând cont de semnificaţia locului şi proprietăţile sale acustice deosebite. Pe de altă parte, această locaţie se află foarte aproape de Parcul Bisericii, locul unde am copilărit şi unde Thy Veils a luat naştere, astfel transportând într-un context artistic sentimentele de reintregire si reintoarcere, de sens complet ce au caracterizat acest an“, a declarat Daniel Dorobanţu, iniţiatorul acestui proiect.

Fondat ca şi proiect de studio în 1995 de către Daniel Dorobanţu, Thy Veils devine nume pionier în muzica de ambient din România.


Până în 2008 sunt produse patru albume de studio, un disc DVD cu eseuri video-ambient non-narative, colaborări cu alţi artişti, precum şi muzică pentru film. În 2008, după o călătorie în Noua Zeelandă, Daniel Dorobanţu produce o schimbare în modul de lucru, abandonând compoziţia în favoarea improvizaţiei şi transformă Thy Veils din proiect de studio în ansamblu. Anul 2010 începe cu un nou disc Thy Veils, îmbibat de spiritul nipon, trădând grija pentru detaliu, rafinarea inspiraţiei şi-un tușeu lesne explicabil prin experienţele avute de Daniel cu un an înainte, la Kyoto. Daniel semnează muzica pentru dans contemporan în colaborarea sa cu balerina Yin Yue (Shanghai, New York), colaborare ce este semnalată în New York Times, iar The Guardian este o altă cunoscută publicaţie ce va atrage atenţia publicului larg asupra numelui Thy Veils.

Concertul „Thy Veils Live In Elisabethin“ a fost organizat de Asociaţia Support – Art iar pe scenă au fost prezenţi Daniel Dorobanţu (claviaturi, electronică), Manuela Marchiş (voce), Ana Telea (chitară) şi Radu Pieloiu (tobe şi percuţie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.