Timișorenii cu credite în franci elvețieni se pregătesc de PROTEST. Când ies...

Timișorenii cu credite în franci elvețieni se pregătesc de PROTEST. Când ies în stradă și cu ce propuneri vin

2
DISTRIBUIȚI

protest franci elvetieni 1

Românii cu credite în franci elvețieni sunt deciși să iasă în stradă. Astfel, Grupul Clienților cu Credite în CHF va organiza simultan, în cinci orașe din țară, duminică, 8 februarie, mai multe mitinguri de protest prin care solicită Guvernului, Camerei Deputaților, Băncii Naționale și băncilor comerciale convertirea în lei a creditelor în valută. La Timișoara, persoanele nemulțumite sunt așteptate în Piața Operei, între orele 12.00 și 15.00. Celalalte orașe din țară în care vor avea loc mitinguri sunt București, Cluj-Napoca, Craiova și Iași.

Nu mai puțin de 20.000 de români din cei 75.000 care au credite în franci elvețieni s-au înscris în acest grup, iar solicitările lor au fost înaintate, la sfârșitul lunii ianuarie, Guvernului, Camerei Deputaţilor şi Senatului printr-un document care cere dispunerea în regim de maximă urgenţă a unei inițiative legislative care să soluționeze situația gravă în care se găsește o bună parte a clienţilor băncilor care au contractat credite în valută, în special în franci elvețieni, euro sau dolari.

De asemenea, membri Grupului Clienților cu Credite în CHF au propus și un text legislativ care are ca prevederi posibilitatea persoanelor cu credite în valută de a opta pentru conversia în lei a creditelor, la cursul de la data semnării contractului plus o diferență de maximum 20%, indiferent de tipul de credit acordat.


De asemenea, reprezentanții grupului propun și interzicerea solicitării și aplicării oricăror altor comisioane, costuri și garanții suplimentare în procesul de conversie a creditelor.

Pentru susținerea acestui demers legislativ, a fost lansată și o petiție online, care a strâns aproape 28.000 de semnături. Vă reamintim că, în această săptămână, un timișorean a decis să-și plătească o parte din rata în franci elvețieni în monede de 10 și 50 de bani, pentru a atrage atenția băncii că își dorește să plătească creditul, dar că nu mai face față.

2 COMENTARII

  1. Nu înțeleg protestul lor….protestul lor trebuie săvârșit în fața băncilor; acolo unde au contractat creditul și nu la Guvern, că eu – necontractant de credit – să plătesc difernța de curs?! Deci, voi ieși și eu în stradă pentru a împiedica Guvernul să ia o decizie favorabilă, pe banii mei – de cetățean plătitor de taxe și impozite. Eu nu plătesc creditul nimănui fiindcă cei care au creditat nu au împărțit profitul cu mine, punct.

  2. Nu intelegi pentru ca esti limitata.NU spune nimeni ca cetatenii sa plateasca diferenta.Pentru ca NU EXISTA nici o diferenta!.Daca cursul ramanea la nivelul 2007, ce pierdeau bancile?Nimic.Ei si-au calculat prifuturile pe acel curs.Acum cand li se tripleaza profiturile ,tac malc.Singurii care vor pierde vor fi bancherii.Dar in sensul ca nu vor avea profitul de trei ori ci profitul estimat la momentul creditarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.