Timișorenii, încurajați să-i ajute pe micuții din casele de copii să crească...

Timișorenii, încurajați să-i ajute pe micuții din casele de copii să crească mari. În ce proiect inedit se pot implica

1
DISTRIBUIȚI

maini1

Tinerii din Timișoara care își doresc să contribuie la un viitor mai bun pentru copiii instituționalizați din oraș sunt încurajați să vină în echipa programului educațional „Ajungem Mari”. În cadrul acestui program inedit, desfășurat în întreaga țară, voluntarii îi educă pe copiii din centrele de plasament prin joc.

„Vrem să-i ajutăm pe copiii din centrele de plasament să simtă aproape un model, o inspirație, un prieten”, transmit inițiatorii programului.


În proiect sunt așteptați să se înscrie tineri cu vârsta de minim 15 ani care își doresc să se implice în schimbarea vieții unui copil. Voluntarii vor fi încurajați să dăruiască timp și energie acestor copii sărmani, împărtășindu-le din pasiunile lor. Fie că este vorba despre materiile predate la școală sau de cursuri creative, orele cu acești copii se desfășoară prin joc, într-un mod interactiv și amuzant.

„Tinerii voluntari devin modele pentru copii, iar aceștia încearcă să le copieze comportamentul. Învățarea prin joc le dezvăluie copiilor noi perspective și le formează abilități. Copiii prind încredere în forțele lor, învață să devină o echipă, să se respecte unii pe alții și să relaționeze mai ușor. Zâmbetul și șansa de a-i schimba viața sunt cea mai frumoasă răsplată pe care copiii instituționalizați ne-o pot oferi, în schimbul celor două ore pe care le dedicăm lor săptămânal”, transmite Asociația Lindenfeld din Timișoara, inițiatoarea proiectului național „Ajungem Mari”.

Mai multe informații despre cum poți să-i ajuți pe voluntarii asociației în centrele de plasament din Timișoara găsești AICI!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.