Timișorenii, încurajați să poarte o bandană, în semn de solidaritate cu cei...

Timișorenii, încurajați să poarte o bandană, în semn de solidaritate cu cei care luptă împotriva cancerului. Cum poți să le dai o mână de ajutor acestor bolnavi

0
DISTRIBUIȚI

zilele bandanei

Timișorenii, și nu numai, sunt încurajați să poarte o bandană, eșarfa purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic, pentru a onora bolnavii de cancer și a le arăta că nu sunt singuri. Astfel, de astăzi, 4 februarie, când este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, și până în data de 15 februarie, care este dedicată Zilei Internaționale a Copilului cu Cancer, se desfășoară campania de conștientizare „Zilele Bandanei”.

Inițiativa este un îndemn la acțiune și solidaritate: „Port bandana pentru că îmi pasă!”. „Purtată pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: «Nu e rușinos să purtați bandana, suntem alături de voi!».


Trebuie să îndepărtăm stigmatul social, să eradicăm noțiunea conform căreia cancerul este un sfârșit de drum, și să aducem speranță, bunătate și încurajare. Pe 15 februarie, Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului la Copil, trebuie să ne amintim faptul că, deşi sunt bolnavi, copiii rămân copii. Ei au vise, viziune și speranță, chiar și internați în spital”, transmit inițiatorii campaniei, Asociația Little People.

Campania se desfășoară pentru cel de-al doilea an consecutiv în mai multe orașe din întreaga țară. Pe toată perioada acesteia, vor fi organizate o serie de acțiuni și evenimente cu scopul de a invita publicul larg să își exprime solidaritatea față de cei care trec prin experiența luptei împotriva cancerului, prin purtarea unei bandane. Bandanele special pregătite pot fi comandate în schimbul unei donații simbolice de 10 lei, pe pagina de Facebook Asociația Little People România.

La Timișoara, voluntarii din cadrul asociației au pregătit activități zilnice pe tema bandanelor, realizate în secția de oncopediatrie a Spitalului pentru Copii „Louis Țurcanu”, și întâlniri în spital cu tinerii supraviețuitori. De asemenea, în data de 13 februarie, între orele 10.00 și 21.30, la Iulius Mall Timișoara va avea loc campania de strângere de fonduri „Cumpără o bandană. Arată că ești solidar!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.