Trăiască dom’ director Panseluţă!

Trăiască dom’ director Panseluţă!

1
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladutiInstituţiile publice din Timiş şi Timişoara sunt bântuite de dictonul „capul plecat, sabia nu-l taie”. Toţi directorii, directoraşii, şefii de servicii, de birou, ba chiar şi paznicii, femeile de serviciu stau toţi în poziţia „panseluţă” în faţa efemerilor aleşi ai poporului. Fiind mai aproape de informarea publică, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş sunt cele mai clare dovezi în acest sens. Nu am văzut, în ultimii ani, nici un director sau şef din primărie care să îşi asume o poziţie verticală faţă de nenumăratele proiecte controversate, fantasmagorice sau prost realizate de administraţia de pe Bega. Ai zice că avem de a face mai degrabă cu o galerie de aplaudaci angajaţi, pe banii noştri, să pice extaziaţi în faţa ideilor primarului Nicolae Robu, oricât de năstruşnice ar fi fost acestea, decât de nişte profesionişti veritabili, angajaţi pe criterii de competenţă şi profesionalism în direcţiile pe care le conduc.

Spre exemplu, l-am văzut la jumătatea anului trecut pe Culiţă Chiş, şeful direcţiei tehnice, cum sorbea cuvintele edilului Robu care ne asigura că subpasajul de la Michelangelo va fi gata până la finele anului… trecut.


Nu a avut curaj nici măcar în particular să îi spună că, din punct de vedere tehnic (că doar e şeful acestei direcţii), această dorinţă este irealizabilă şi să nu îl lase să se hazardeze în promisiuni fanteziste, sau, şi mai grav, această situaţie în care primarul e omul bun la toate (declaraţiile) îi convine şi îi asigură un loc călduţ, lipsit de ore peste program şi muncă în interesul timişorenilor. Un bun profesionist şi-ar asuma tot ce se întâmplă prin intermediul direcţiei pe care o conduce, nu ar pleca obedient capul în faţa unui primar, care ne dă uneori impresia că a inventat Timişoara şi acum se pregăteşte să o reinventeze, ci ar veni cu soluţii concrete, şi-ar apăra principiile profesionale şi ar aduce argumente pentru orice problemă.

Să îl amintim totuşi şi pe arhitectul şef Ciprian Cădariu, care s-a făcut remarcat prin… Ştie cineva prin ce s-a făcut remarcat? Aţi auzit careva despre minunata viziune arhitecturală a acestui profesionist care ar trebui să contureze faţa întregului oraş pentru următorii ani? L-aţi auzit deschizând gura când iubitul nostru conducător vorbea de grădini suspendate şi linii de metrou?

Nu îi voi aminti şi pe restul, deoarece îmi este greu să găsesc ceva demn de spus despre ei, la fel cum nu îi voi numi nici pe directorii din cadrul consiliului judeţean, pe care sincer nici nu mai ştiu cum îi cheamă, nici cu ce se ocupă, nici măcar de ce există.

Un lucru e cert. Avem doi vizionari, doi oameni care ne conturează lumea exact aşa cum vor ei, mari iubitori de „panseluţe”, care trebuie doar să îşi dea, cu stimă şi respect, semnătura pe „marile proiecte ale Timişului şi Timişoarei”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.