Un consilier local SFIDEAZĂ justiţia şi ANI, de trei ani. Cum a...

Un consilier local SFIDEAZĂ justiţia şi ANI, de trei ani. Cum a fentat legea şi de ce mai este în funcţie

0
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

De trei ani un ales local ignoră deciziile ANI şi ale justiţiei, ajutat de unii colegi de-ai săi din primărie. Consilier local al comunei timișene Becicherecu Mic, Radu Dănuț, a fost gasit incompatibil de ANI în urmă cu trei ani deoarece în perioada 2008¬2009, a ocupat simultan atat funcția de viceprimar cât și pe cea de administrator în cadrul S.C. ADRIATAR 2001 S.R.L. Chiar și așa acesta este în continuare în funcție în ciuda faptului că decizia este definitivă și irevocabilă.

„Consiliul Local al comunei Becicherecu Mic a adoptat o hotărâre prin care solicita încetarea mandatului de consilier local al domnului Radu Dănuț.


Acesta nu a a primit însă avizul de legalitate din partea secretarului comunei care refuză în mod nejustificat destituirea actualului consilier, motiv pentru care Instituția Prefectului Timiș a inițiat o acțiune în contencios administrativ și fiscal privind obligarea Consiliului Local de a emite o nouă hotărâre”, a anunțat Agenţia Naţională de Integritate, citată de HotNews.

Prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, a comentat că „există o hotârâre de consiliu local și noi am intentat și o acțiune în instanță în acest sens. Eu le-am trimis mai multe adrese prin care le-am cerut să țină cont de decizia ANI. Am început aceste demersuri din vara anului trecut. Momentan, consiliul poate lua act de decizia ANI și poate decide punerea ei în aplicare. În caz contrar, lucrurile vor fi soluţionate în instanță”.
Până la ora redactării acestui material consilierul local nu a putut fi contactat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.