Undă verde pentru lucrările la Balta Lămâiţa. Ce planuri are municipalitatea și...

Undă verde pentru lucrările la Balta Lămâiţa. Ce planuri are municipalitatea și cât costă reabilitarea

0
DISTRIBUIȚI

balta freidorf adevarul

Veşti bune din partea Primăriei Timişoara. Proaspăt întors din călătoria de la Washington, primarul Nicolae Robu a anunţat că primăria a contractat o firmă pentru realizarea lucrărilor la Balta Lămâiţa.


„Vom trece la treabă de îndată ce vine primăvara. Firma câştigătoare este Kasdum – GF SRL. Lucrările au fost estimate de proiectanţi la 2.136.158 de lei, fără TVA, iar în urma licitaţiei oferta a fost la 2.050.500 de lei fără TVA. Opt luni este termenul de realizare a lucrărilor. Va fi refăcut spaţiul verde, se va reconfigura luciul de apă, se vor planta arbori şi arbuşti şi va fi colectată apa pluvială de pe 30% din blocurile cu şarpantă din cartier şi descărcarea apei se va face în baltă”.

Primarul susţine că ulterior finalizării lucrărilor, balta va fi dotată la standarde moderne. Şeful Direcţie de Mediu, Adrian Bere are planuri mari. „Vom face decolmatarea malurilor, vom amenaja zona verde. Am vazut în mai multe ţări parcuri de cartier care au şi lucii de apă. Noi ne-am gândit să punem pești şi să aducem păsări de apă. Am văzut zone cu raţe, lebede, dar noi cred că ne axăm pe califari, păsări de apă foarte rapide. Avem şi la Grădina Zoologică”, a declarat acesta vara trecută.

Foto: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.