Universitatea de Vest din Timișoara, într-un nou clasament internațional. Pe ce loc...

Universitatea de Vest din Timișoara, într-un nou clasament internațional. Pe ce loc s-a clasat

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest timisoara

Recunoaștere internațională pentru cercetarea din cadrul Universității de Vest din Timișoara.


Recent, instituția timișoreană a fost inclusă în University Ranking by Academic Performance (URAP), topul internațional al universităților după performanța academică.

Astfel, domeniile Fizică și Matematică au obținut poziții de top la nivel național și internațional. În cadrul topului URAP, la nivel țării noastre, Universitatea de Vest din Timișoara se află pe locul doi la Fizică, iar în cazul Matematicii, pe locul cinci. La nivel internațional, pozițiile ocupate sunt 510, respectiv 630. În clasamentul URAP sunt incluse 18 universități din România. Clasamentul a luat în considerare numărul de lucrări publicate și indexate în Web of Science, criteriu după care se măsoară cantitatea și dinamica activității de cercetare dintr-o universitate, și nu numai.

„Recunoașterea la nivel internațional ne poziționează într-un cerc restrâns al universităților care produc valoare în comunitate. Cercetarea ne aduce vizibilitate și ne pune în directă colaborarea cu cele mai bune institute de profil din lume, iar studenții sunt beneficiari direcți ai creșterii competitivității internaționale. De asemenea, financiar, cercetarea aduce comunității sume considerabile prin care ne dezvoltăm în continuare“, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.