Urși, cupidoni și Elena Udrea în arest, la Festivalul Oamenilor de Zăpadă....

Urși, cupidoni și Elena Udrea în arest, la Festivalul Oamenilor de Zăpadă. Ce creații au impresionat juriul GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

festivalul oamenilor de zapada straja (9)

Peste 200 de figurine din zăpadă, o cină romantică de Sfântul Valentin, o galerie de mină săpată în zăpadă, o mireasă cu alai, cupidoni, valentini și urși, dar și portretul Elenei Udrea în arest au fost modelate de turiști la Festivalul Oamenilor de Zăpadă din stațiunea montană Straja din Valea Jiului, județul Hunedoara, eveniment desfășurat în acest sfârșit de săptămână.

„V-o prezentăm pe Elena Udrea, care tocmai a coborât din dubă. Are cătușe la mâini și în premieră vă arată cadoul primit de la Bica, o altfel de poșetă, cu lanțuri în interior și exterior. Pe cap are o pălărie în vogă cu pene de… Cocoș. Și aici în față are pachetul primit în arest, și în el am găsit, ascuns în pâine, un telefon mobil”, a explicat Michi Puf din Ineu, județul Arad. Bărbatul a ridicat împreună cu un prieten un om de zăpadă în fața cabanei unde este cazat. I-au pus o perucă blondă și o blană naturală, cătușe la mâini și au parcat o dubă în apropiere. În fața figurinei din zăpadă au pus o ramă de fereastră cu gratii, iar în fața un pachet din care se observa o pânie tăiată pe jumătate în miez fiind ascuns un telefon mobil.

Un grup de 12 prieteni din din Petroșani și Lupeni s-a jucat câteva ore în zăpadă, iar la final din mâinile lor a apărut o mireasă cu cunună și rochie de prințesă. Adunați în jurul ei oamenii au cântat „Ia-ți mireasă ziua bună / de la tată de la mumă / de la frați de la surori / de la grădina cu flori!”, și au primit aplauzele turiștilor.

Mai mulți bucureșteni veniți pentru câteva zile în stațiunea straja au săpat în zăpadă o intrare într-o galerie de mină. „Avem o nouă deschidere de mină, mina Straja din Valea Jiului. În ’90 au venit minerii la București, acum, în 2015, am venit noi la ei. Și am deschis mina veseliei. Suntem investitori privați de bună dispoziție. Ai trebuie să vă spun că mina Straja nu înghite subvenții”, a spus Paul George, unul dintre bucureștenii care a ajutat la săparea galeriei din zăpadă.

Câștigătorul marelui premiu la Festivalul Oamenilor de Zăpadă din Straja a fost un grup de studenți care și-au imaginat o cină romantică și în jurul mesei din zăpadă la care au așezat două statui din omăt și-au imaginat o poveste de dragoste: „Valentin și Valentina s-au cunoscut în Straja în urmă cu un an. Acum sunt la o cină romantică. Avem lumânări, pahare cu vin, farfurii cu mâncare. Valentin o va cere pe Valentina de soție și aici în bulgărele acesta în formă de inimă este inelul de logodnă”.

Numărul mare de turiști care s-au distrat modelând în zăpadă i-au făcut pe organizatori să dea zeci de premii. „Plini de imaginație oameni în acest an.


Sunt lucrări deosebite și din ce în ce mai multe în fiecare an. Turiștii sunt tot mai implicați. Ne-a ajutat și soarele, a fost o zi superbă și este multă zăpadă și plin de turiști la straja”, a spus unul dintre organizatorii Festivalului Oamenilor de Zăpadă din Straja, Emil Părău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.