UTIL Copacii rupţi de vânt pot fi ridicaţi cu ajutorul Primăriei Timişoara....

UTIL Copacii rupţi de vânt pot fi ridicaţi cu ajutorul Primăriei Timişoara. În ce stadiu se află licitaţia pentru contractarea unui operator pentru spaţiile verzi

0
DISTRIBUIȚI

copac.gen2

Vântul puternic de la finalul săptămânii trecute a făcut ravagii în urbea de pe Bega, unde zeci de copaci uscaţi s-au rupt şi au căzut la pământ pe străzi sau trotuare, încurcând circulaţia pietonilor sau a mașinilor.


Teoretic, de ridicarea acestor copaci ar trebui să se ocupe firma care are contractul de gestiune a spaţiilor verzi din zona respectivă, însă în Timişoara, deocamdată, doar pentru zona centrală există un operator contractat, firma municipalității, Horticultura.

Astfel, timişorenii care au copaci căzuţi în zona în care locuiesc trebuie să sesizeze Direcţia de Mediu a Primăriei Timişoara prin intermediul call center-ului, numărul de telefon 0256-969 fiind disponibil între orele 8.00 şi 22.00.

Şeful Direcţiei de Mediu, Adrian Bere, ne-a declarat că „pentru situaţiile de urgenţă în care am primit sesizări legate de căderea copacilor pe carosabil sau trotuare am solicitat intervenţia Horticultura”.

Legat de licitaţia pentru contractarea unui operator pentru spaţiile verzi din afara centrului, Bere spune că „anunţul de intenţie a fost postat săptămâna trecută pe SEAP. Va sta acolo zece zile, după care, după alte 52 de zile de la postarea ofertei, vom putea organiza licitaţia, dacă totul merge bine şi nu avem parte de contestaţii”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.