Vacanţele EXOTICE şi promisiunile FANTEZISTE ale primarului Robu. Cu ce idei trăsnite...

Vacanţele EXOTICE şi promisiunile FANTEZISTE ale primarului Robu. Cu ce idei trăsnite a venit din Ibiza şi Dubai şi ce s-a ales de planurile sale

5
DISTRIBUIȚI

robu mana 1

Pe lângă declaraţii, proiecte şi implementarea briefingurilor zilnice de presă în Timişoara, primarul Nicolae Robu s-a remarcat de-a lungul mandatului său şi prin vacanţele în locaţii exotice sau deplasările în străinătate. De fiecare dată, la revenirea în urbea de pe Bega edilul a oferit declaraţii care au constituit subiecte de ştiri cu iz de promisiuni fanteziste.

Spre exemplu, la debutul anului 2014, primarul Nicolae Robu se arăta impresionat de căile ferate pe ridicate pe estacade, liniile ferate prin centrul oraşului, zgârie-norii şi traficul fluent din Bangkok, Thailanda, acolo unde a stat circa o săptămână alături de familia sa şi de vicepereşedintele PNL Timiş, Dumitru Dinulescu. Legat de ceea ce doreşte să implementeze în urbea de pe Bega, edilul a spus că „ar fi utilă împrumutarea unora aspecte ce ţin de trafic, precum pasaje, subpasaje şi modificarea liniilor de cale ferată”.

Revenit din Dubai, la un an distanţă, edilul declara că „o să aducem ceva din Dubai la Timișoara. Am văzut Miracle Garden, este o minunăție… Elemente pe care le-am văzut acolo sunt deja în pregătire pentru Andrei Drăgilă (directorul Horticultura – n.r.). Trebuie să facem câte ceva din ce-am văzut acolo, pentru că este absolut superb. Urmează să identificăm locul potrivit și nu exclud să realizam până la vară. Nu ne-ar costa foarte mult, sunt niște suporți metalici pe care se pun flori. Nu sunt flori scumpe, sunt flori cum avem si noi aproape peste tot în jardiniere”.

La capitolul cluburi stăm bine

Cu ocazia vacanţei din Ibiza, din vara anului 2014, primarul Nicolae Robu admitea că nu are mare lucru de implementat de acolo în urbea de pe Bega, asta pentru că la capitolul cluburi stăm chiar bine.


Chiar şi aşa, primarul a profitat de ocazie pentru a-şi lansa piesa „Ca marea”.

Revenit dintr-o vizită în Spania şi Portugalia, primarul declara că a fotografiat peste 100 de modele de pavaj şi că a fost impresionat de modul în care sunt îngrijite spaţiile verzi. Sensurile giratorii au completat rubrica de promisiuni.

„Acum este sensul amenajat la intersectia Demetriade cu Imbroane, care a fost amenajat pe o formula de test. Testul este trecut cu brio, am fost informat că se circula foarte bine acolo. Vom face un sens giratoriu pe Calea Buziaşului, n-aş putea să vă spun acum cronologia, dar va fi pe Calea Buziaşului, acolo unde este ramificaţia spre zona industrială, înspre strada Siemens. Apoi pe Calea Torontalului. Vom face sensuri giratorii peste tot unde vom constata că se potriveste, pentru ca acestea dau fluiditate maximă traficului”, a mai spus Robu.

Mofturi exorbitante

De departe însă cea mai îndrăzneaţă idee i-a venit edilului după discuţia cu mai mulţi arhitecţi din Barcelona. Este vorba despre amenjarea unor linii de metrou în urea de pe Bega. „Aceasta este soluţia, ca liniile de cale ferată să fie duse în subteran. Cu această ocazie se va realiza o conexiune de tip metrou cu unele puncte cheie ale oraşului: Gara de Nord, Gara de Est, mall, centru, aeroport. Toate vor fi legate pe un traseu rapid, subteran. Tehnologia actuală permite să se facă repede acest proiect. Sunt acele utilaje de tip cârtiţă care străpung munţii, trec pe sub mări şi lasă în urma lor tuneluri”, declara primarul Nicolae Robu. În vreme ce restul de promisiuni au rămas pe foaie, edilul a anunţat că în acest an vor fi alocaţi bani pentru un studiu de fezabilitate pentru metrou. E important de menţionat că un kilometru de metrou costă mai mult decât bugetul Timişoarei pe anul 2014.

Chiar dacă niciuna din promisiunile de mai sus nu a fost încă realizată, presa locală aşteaptă cu nerăbdare declarațiile primarului Nicolae Robu la revenirea din sejurul pe care tocmai îl începe în Statele Unite ale Americii, alături de senatorul PNL Ben-Oni Ardelean. Cu ocazia vizitei, edilul va lua parte şi la un dineu cu preşedintele Barack Obama.

5 COMENTARII

  1. Pe bune? Un km de metrou costa mai mult decat bugetul Timisoarei pe 2014? Asa ziaristi buni aveti pe aici ca nu au habar nici cat a fost bugetul orasului in care se fac ei ca scriu la ziar? Vai de capul vostru.

  2. Eu unul nu înțeleg care este scopul plimbarilor domnului Primar. Nu înteleg nici de ce trebuie să le plătim noi, din banii comunității. Dacă domnul primar are impresia că a fost ales să se plimbe se înșeală amarnic. El se plimba prin Dubai, Singapore, SUA și își lasă grebla să coordoneze activitățile primăriei….ori eu nu am votat o unealtă de grădină saă conducă orașul în care m-am născut. Tovarășe Robu, ești cel mai rău lucru care i s-a putut întâmpla orașului Timișoara.

    • Din cate stiu eu pletosu a fost in concediu pe-acolo, adica pe banii lui. N-am vazut chitante, bonuri sau facturi, dar… asa sustine omul.

  3. D-na/D-soara Loredana Codrut, mi se pare mie sau nu aveti idee despre ce scrieti? Daca bugetul Timisoarei ar fi mai mic decat costul unui km de metrou, orasul asta ar fi cat Sannicolau Mare. La Bucuresti, un km de metrou costa circa 35.000.000 de euro. Cat a fost bugetul orasului Timisoara pe 2014, aveti idee???

  4. Gandurile Domnului Primar sunt un mare mister, dar trecand prin Piata Libertatii, (care dupa opinia mea arata foarte urat) am constatat ca nu va creste nici un fir de iarba, nici un pomisor,totul fiind bine si meticulos acoperit de pietre puse la milimetru; ce placere va fi cand te vei plimba vara la peste 30 grade !!, sau piata va fi evitata de timisoreni si se va plimba numai Primarul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.