41 de percheziții pentru anihilarea unei rețele de contrabandă cu țigări. Vezi...

41 de percheziții pentru anihilarea unei rețele de contrabandă cu țigări. Vezi unde era cartierul general al grupării UPDATE 3 Au început audierile FOTO și VIDEO

8
DISTRIBUIȚI

descinderi remetea tigari de contrabanda 03_resize

41 de percheziții în județele Timiș, Arad, Hunedoara, Suceava și Maramureș sunt efectuate în acest moment, în paralel, în cadrul unei ample operațiuni coordonate DIICOT Timișoara, acțiune care a vizat destructurarea unei impresionante rețele de contrabandă, care avea cartierul general la Arad.

Operațiunea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, care a beneficiat de suportul SRI Arad, de monitorizare a suspecților, a scos la iveală faptul că țigările erau introduse în țară pe la granița cu Ucraina, ulterior fiind preluate de membri ai grupării, care le transportau cu mașinile până în județele din vestul țării. Din depozitele rețelei, țigările de contrabandă erau apoi comercializate.

Printre suspecți se află și un fost polițist, patron al unei firme de pază din Arad, acesta fiind unul dintre cei care asigurau securitatea transporturilor. În timpul monitorizării, au fost interceptate mai multe transporturi cu țigări de contrabandă, valoarea prejudiciului în acest dosar fiind până acum de peste 1,2 milioane de lei.

În urmă cu puțin timp, polițiștii de frontieră au prins în flagrant un transport de țigări de contrabandă, la Dej, în județul Cluj.

Nu mai puțin de 40 de suspecți urmează să fie aduși, pentru audieri, la sediul DIICOT Timișoara.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Anchetatorii au reuşit prinderea în flagrant a liderului reţelei, arădeanul Florin Meruţa, în localitatea cluejeană Dej, în timp ce se întorcea de la graniţa cu Ucraina cu un microbuz burduşit cu ţigări de contrabandă.


Din primele informaţii, în maşină sunt 35 de baxuri de ţigări. De asemenea, poliţiştii de frontieră l-au ridicat şi pe liderul ramurii timişorene a grupării, Maricel Hărădău, care, săptămâna trecută, a fost prins cu 14 baxuri de ţigări în maşină. De asemenea, casa unui alt suspect din Remetea Mare este la această oră percheziţionată, bărbatul fiind ridicat de mascaţi de la punctul de lucru al unei firme care vinde piatră ornamentală. Percheziţiile sunt în plină desfăşurare.

UPDATE 2 În timpul percheziţiilor s-au găsit 70 de baxuri de ţigări şi un alt microbuz, încărcat cu ţigări de contrabandă, din primele estimări, aici fiind peste 60 de baxuri. De asemenea, la locuinţa unui suspect a fost găsită suma de 40.000 de lei, iar la un altul, ascunşi, 30.000 de euro şi 90.000 de lei.

UPDATE 3 Mai mulţi suspecţi au fost aduşi sub escorta mascaţilor pentru audieri la sediul DIICOT Timişoara.

8 COMENTARII

  1. Bravo!
    Astea sunt dosare domnule Papara ,asta se vrea, asta înseamnă profesionism !!!
    Lucruri necunoscute de dvs. !!!!
    …..și nu se realizează din birou intre orele 08-16 domnule adjunct pe operativ Papara mariusica !!

  2. ai vazut mey Popara.asta fac astia cu aviz de politie judiciara.adicatelea lucruri de care tu nu ai habar.pt.ca tie aceste aspecte iti sunt stranii.asteptam cu deosebit interes sa te zburlesti tu nitel la ei ca nu ti-au raportat tie toate dedesubturile.hai ia-l de labuta si pe ”specialistul” de talie galactica Magdalin si mereti de zgaraiati pe la usa pe la C.I.T. poate-poate va arata si voua baietii cum arata coperta la un dosar.

  3. ati vazut domnule popara ?….cu asta se ocupa politia judiciara din cadrul structurilor subordonate a itpf tm(doar nu credeati ca numai cei din tm au participat la aceasta actiune , ba dinpotriva , toti politistii judiciaristi din toate structurile subordonate itpf , au participat la aceasta actiune ) , structuri care va incurca pe dvs si de care vreti sa scapati….dar de… nu prea puteti ca inca sunteti mic si…..frustrat….dar sa nu va lasati , luptati ca poate o sa reusiti pana la urma……sa rada toate curcile din zona de vest si sud vest a tarii , de cugetarile dvs care miroase a cancleala pana-n luna…..halal sef ….sa va fie rusine….si acuma ia sa iesiti si sa spuneti cat de mult iubiti politia judiciara….he he he ….vai de capul vostru de cocalari…:) 🙂 🙂

  4. MARIUS cheama si pe prietenul tau 2 Handra sa va dea o mina de ajutor la perchezitii…… de unde…. pentru sa stie el din astea ca nu a luat in viata lui o declaratie de la HOTI pentru nu stie. Apropo Marius de ce ai fugita asa de repede de la politia Romana . Iti spun eu ca au zis aia de acolo era de munca mult si munca nu era penrtu tina . Noroc a venit igas .noroc handra Timis .Noroc Giurgiu. Ein acum canci FAlca MAI iti spun eu de la km 0. de unde se da ora exacta,

  5. Mda…important e ca nu se leaga nimeni de Moravita…Marble….Ronson, vorba lui Nelu Chincea,zis si Nelu Motor, pila lui Moldovan, ginere de general de jandarmi….La moravita, situatia e prea bine organizata ca sa apara „scapari”…citiva vamesi au fost executati in actiunea „Elicopterul”, unii s-au sinucis, altii ? au platit si au iesit nevinovati, etc…Unii s-au spinzurat, ca Tibi Oprea, penticostal cu Frica de Domnul….mda….Microbuze Mercedes Vito albe cu numar de CS si EMY la numar, LOL care descarca marfa in case „conspirative” vis-a-vis de firma Nazaret…..nu conteaza ! Desigur, din Serbia CLAR NU VIN Tigari !!!! E plina piata Iosefin aka 1 Mai de ele….La fel cul era plina de artificii si petarde cu etichete sirbesti….Vamile Moravita si Jimbolia se pare ca „INCA” se afla sub protectia „cui trebuie” si „acolo evident, NU SE INTIMPLA NIMIC LOL LOL LOL” Inca putin timp…Aviz DNA, DIICOT…..puneti tunurile pe vamile cu Serbia ! Deocamdata au protectie „DE SUS”, protectia insa e pe duca…Gabriel Moldovan si nasul sau Gheorge Ciobanu inca controleaza vamile din vest….Asa cu Udrea a ajuns la DNA din pozitia ei mai mult decit suspusa, niste amariti de vamesi nu cred ca vor scapa data fiind lupta presedintelul Johannis anti-coruptie !

  6. circ ieftin de doi lei. au fost arestati ca erau ai nimanui 🙂 cand vom vedea arestati sefi de vama, care si-au facut adevarate imperii, atunci da. dar aia n-o sa vedem, ca aia cotizeaza pana sus de tot, asa ca-s intangibili 🙂 ne multumim doar cu niste gainari (astia mai mari, adevarat) … atat de scarba imi este cand vad ca te opreste politia de frontiera imediat dupa vama, si te cauta de tigari…pai pe unde am trecut frate daca am trecut, nu prin vama unde m-au controlat sau se presupune ca m-au controlat vamesii aia onesti ? :)) evident, vamesii n-ar putea face asta fara acordul tacit al pol de front…etc… 🙂

  7. Prindeti unu care jetuie tot. „Operatiunea politiei , filati din august 2014″ . Daca nu zicea nenea de unde sunt stateati si va ujtati ca prostii pe camp intrebandu-va de unde cacat a luat tigarile. Dar daca spune tot , ” operatiune de succes a politiei” . Hai sictir

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.