Animona Huțu, la PRESSALERT LIVE: „În România, există o vorbă cum că...

Animona Huțu, la PRESSALERT LIVE: „În România, există o vorbă cum că femeile trebuie să stea în bucătărie. Atunci cum de se spune şi că cei mai buni bucătari sunt bărbaţii?!” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Animona Huțu, (3)

Invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE cu ocazia săptămânii dedicate femeilor, dar și datorită apropierii unei noi ediții a Internaționalelor de Badminton ale României, președintele Federației Române de Badminton, timișoreanca Animona Huțu, a vorbit atât despre competiția care va debuta săptămâna viitoare, cât și despre situația femeilor cu „funcție”. Începând de joi, 12 martie, Timișoara va fi gazda cele de-a XIII-a ediții a Internaționalelor de Badminton, la care vor participa 170 de participanți din peste 35 de țări.

„Față de ediția de anul trecut, când au fost 138 de participanți, acum numărul este mai mare. Anul acesta s-au așteptat mai mulți europeni, ceea ce s-a și întâmplat. Vor fi 17 sportivi români, dintre care patru timișoreni, Sonia și Andra Olariu la feminin, respectiv Mircea Vasiu și Andreas Thiel la masculin. Nu ne punem mari speranțe de a accede în actele finale. Chiar dacă vorbim de o competiție din circuitul european, vor participa și sportivi din Indonezia, India și Sri Lanka. Speranța noastră e ca sportivii români să se califice pe tablourile principale, cele 32 de poziții. Tablourile de calificare sunt destul de grele”, a declarat la PRESSALERT LIVE, Animona Huțu, președintele Federației Române de Badminton.

Timișorenii și-au aflat și primii adversari.


La simplu, Mircea Vasiu va evolua în fața danezului Peter Correl, în timp ce Andreas Thiel îl va întâlni pe cehul Ondrej Kral. La feminin, acolo unde cele mai mari speranțe se pun în Sonia Olariu, aceasta o va întâlni pe Jordan Hall din Țara Galilor, iar sora sa, Andra, va juca contra lui Presence Beelen din Belgia. „Chiar am vorbit astăzi cu Sonia și mi-a spus că e foarte optimistă, deci speranțele sunt mari aici”, a adăugat Animona Huțu.

Dacă acum ceva timp speranțele pentru badmintonul românesc se puneau într-o calificare la Olimpiada din 2020, lucrurile se pare că au luat o turnură fericită. „Cu multă muncă și puțin noroc, Sonia va putea să se califice la Rio, în 2016. Ar fi ceva extraordinar pentru că România a avut doar o participare, în 1992, la JO de la Barcelona, când a fost primul an în care badmintonul a devenit sport olimpic”.

Întrebată de modul în care sunt tratate femeile din România care au început să preia funcții importante și să conducă afaceri și dacă s-a simțit vreodată discriminată din acest punct de vedere, Animona Huțu a fost foarte plastică în exprimare. „Nu cred că m-am simțit vreodată discriminată, dar cu certitudine există persoane care poate au problemă când o femeie ocupă o anumită funcție. Trebuie știut că nu sexul e cel care spune cine e potrivit, ci competența, experiența și atitudinea! În România există o obișnuință ca femeia să stea în bucătărie… Vă întreb, cum de există și vorba cum că cei mai buni bucătari sunt bărbații? Sunt mai puține femei care ocupă astfel de roluri în special din cauza alegerilor pe care le-au făcut. Și, ca să readuc aminte, cele mai multe medalii olimpice pentru România le-au obținut tot femeile”, a conchis Animona Huțu.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.