Anunţ SURPRIZĂ la PRESSALERT LIVE. Cine este pesedistul care nu se teme...

Anunţ SURPRIZĂ la PRESSALERT LIVE. Cine este pesedistul care nu se teme să intre în luptă cu Nicolae Robu pentru Primăria Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sebastian raducanu psd timis (2)

Ambițioși și încrezători în viitorul lor, așa s-au arătat președintele executiv al PSD Timișoara, Sebastian Răducanu, și președintele PMP Timiș, Roxana Iliescu, prezenți în studioul HDV la emisiunea PRESSALERT LIVE. Pe lângă opiniile legate de modul în care ar trebui să arate scena politică actuală, cei doi și-au dezvăluit și planurile de viitor.

Sebastian Răducanu, momentan interimar la conducerea PSD Timișoara, a comentat că „cu siguranţă voi candida pentru o funcţie de conducere în partid. Probabil că în scurt timp mă voi decide care. Cel mai important lucru este că voi candida dacă o să am libertatea de a schimba modul de a face politică în PSD Timiş şi Timişoara. Eu am un punct de vedere cu privire la necâştigarea alegerilor în acestă zonă. Mesajul politic ar trebui să fie diferit faţă de mesajul de la Teleorman. Nu putem merge pe acelaşi mesaj, în condiţiile în care electoratul este diferit. Ar trebui să renunţăm la a mai cataloga un pesedist ca şi comunist”.

Pesedistul a susținut că nu s-a consultat deloc cu premierul, care îi este un bun prieten, privind viitorul său și că „relaţia mea cu Victor Ponta a fost o relaţie foarte bună în perioada în care el era preşedintele Tineretului, iar eu eram secretar, prin plecarea domnului Dogariu la Bucureşti.


Eu am fost primul din ţara asta care s-a opus în momentul în care Victor Ponta a negociat pentru 30% tineri pe liste în toată ţara. Eu m-am opus pentru că nu aveam peste tot oameni competenţi. S-a supărat, dar apoi a înţeles că noi nu avem tineri de calitate în toate organizaţiile. Ne putem ocupa siguri de alegeri în organizaţii”. Iliescu a comentat că la PMP vor avea loc alegeri în aprilie și că deocamdată, deși nu știe de existența vreunui contracandidat, „prezența acestuia ar fi o provocare”.

Legat de desemnarea candidaților pentru alegerile locale, Iliescu a spus că „am stabilit un set de criterii, în momentul în care vom avea în vedere să deschidem listele de consilieri, categoric va fi o regulă unanim acceptată pentru toate judeţele din ţară. Cei care vor dori să candideze vor fi puşi în aceste tabele în ordine alfabetică. Se va aplica acea foaie de punctaj în care nu se vor lua în considerare numai cele legate de bani ci, spre exemplu, va fi și un criteriu etic. (…) Este luat în considerare și criteriul legat de numărul de membri aduşi”.

Răducanu a replicat că „sper să îi reuşească acel model de criterii, care este benefic într-un fel sau altul. Le va fi mai uşor decât nouă, unde sunt mulţi lideri de opinie. Aş vrea să discutăm după alegerile interne din partid când noua conducere va trebui să îşi asume criteriile”.

Întrebat dacă va avea curaj să intre în lupta pentru Primăria Timișoara, împotriva lui Nicolae Robu, Răducanu a spus că „Primăria Timişoara este un bastion greu pentru ce înseamnă PSD, dar trebuie să discutăm în ansambul judeţului. (…) Nu mi-e frică de nicio bătălie politică, nu consider că PSD nu este capabil să scoată un candidat care să lupte cu Nicolae Robu. Nu ştiu ce voi face eu, pentru că nu ştiu ce voi face din punct de vedere politic, dar să îmi asum ceva sau să merg într-o luptă, chiar dacă va fi prima de acest gen pentru mine, nu am nicio problemă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.