Apel către locuitorii din Timiș, din partea CJAS, cu privire la cardul...

Apel către locuitorii din Timiș, din partea CJAS, cu privire la cardul național de sănătate. De când pot să se prezinte cu acest card la medic

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Aproximativ 450.000 de carduri naționale de sănătate au fost distribuite asiguraților din județul Timiș în ultimele luni. Deși acest card de sănătate va deveni obligatoriu de la 1 mai, reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș le recomandă pacienților să prezinte medicilor acest card chiar și înainte de luna mai, dacă au nevoie de un consult.

CJAS Timiș a anunțat, astăzi, că până în acest moment au fost distribuite prin Poștă Română 462.000 de carduri, dintre care 51.800 au fost returnate casei de sănătate.


Dintre cardurile care au ajuns la sediul CJAS Timiș, 34.000 au fost distribuite medicilor de familie. „Au mai rămas 11.597 de carduri care urmează să fie distribuite. Până în prezent au fost validate 68.000 de carduri și doar la 50 de carduri activate au fost semnalate erori”, a explicat Mariana Rădulescu, director relații contractuale în cadrul CJAS Timiș.

Potrivit reprezentanților CJAS Timiș, în județul nostru sunt 47 de persoane care au refuzat cardul de sănătate din motive „religioase și de conștiință”. Aceste persoane vor prezenta, din 1 mai, o adeverință de asigurat cu valabilitate de trei luni.

După ce cardul de sănătate va fi activat, acesta va fi folosit de fiecare dată când asiguratul merge la medic sau la farmacie. PIN-ul va fi introdus de asigurat de câte ori va beneficia de un serviciu medical, pentru validarea şi apoi decontarea acestuia din fondul asigurărilor sociale de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.