Aproape 100 de copii din Timișoara au rămas nerepartizați după prima etapă...

Aproape 100 de copii din Timișoara au rămas nerepartizați după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. Care este motivul și câte locuri sunt libere în clasa zero

0
DISTRIBUIȚI

clasa-pregatitoare

Părinții din județul Timiș care încă nu au apucat să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare mai au timp să o facă. Asta pentru că ieri a început cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa zero. La nivelul județului Timiș mai sunt libere 1.808 locuri. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în această etapă sunt așteptați să depună cereri de înscriere părinții copiilor care nu au fost repartizați unei unități de învățământ din diferite motive.

„La Timișoara avem 93 de copii care au rămas nerepartizați după finalizarea primei etape de înscrieri în clasa pregătitoare, pentru că părinții și-au înscris copiii în altă școală decât cea de care aparțineau și nu au optat să se întoarcă la școala de circumscripție în cazul în care locurile se ocupă.


De exemplu, la liceul „Lenau” au rămas 16-17 copii nerepartizați, chiar dacă am suplimentat numărul de clase cu două”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare se va finaliza în data de 3 aprilie, urmând ca în 10 aprilie să fie afișate rezultatele finale. În prima etapă a înscrierilor au fost ocupate 5.667 de locuri din numărul total de 7.475 de locuri, 4.744 de copii au fost înscriși în circumscripție și 923 în afara circumscripției. Inspectorii școlari au fost nevoiți să suplimenteze numărul de clase cu 21 după finalizarea înscrierilor în prima etapă, în școlile cele mai „vânate” de părinții din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.