Au început simulările la Bacalaureat. Câți elevi din Timiș s-au înscris și...

Au început simulările la Bacalaureat. Câți elevi din Timiș s-au înscris și de ce au emoții mai puține

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat

După ce, săptămâna trecută, elevii de clasa a VIII-a și-au verificat cunoștințele în cadrul simulărilor pentru Evaluarea Națională, acum a venit și rândul elevilor de liceu aflați în ani terminali să fie evaluați: astăzi au început simulările la Bacalaureat. Peste 10.000 de elevi din județul Timiș susțin luni prima probă scrisă din cadrul simulărilor, cea la Limba și Literatura Română.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în total în aceste clase terminale sunt 11.794 de elevi, dintre care 6.082 în clasele a XII-a, a XIII-a și a XIV-a și 5.712 în clasa a XI-a, însă nu toți liceeni s-au înscris la simulări.


Astfel, la proba scrisă la Limba și Literatura Română s-au înscris 5.684 elevi de clasa a XII-a, a XIII-a și a XIV-a și 4.713 liceeni de clasa a XI-a. Candidații vor susține examenul în 56 de centre. „În cea mai parte a sălilor în care simulările vor fi susținute au fost montate camere de supraveghere”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Notele obținute de elevi la simulări nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi discutate cu fiecare elev în parte la clasă. Mâine, liceenii vor simula proba scrisă la Limba și Literatura Maternă, miercuri vor susține proba obligatorie a profilului, iar în data de 6 martie, pe cea la alegere a profilului și specializării, destinată numai elevilor de clasa a XII-a. Rezultatele vor fi afișate pe 12 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.