Avem o mare problemă (de sănătate)

Avem o mare problemă (de sănătate)

1
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Suntem un popor bolnav și nevinovat. Vanghelie e doar ultimul exemplu dintr-un lung șir de oameni nevinovați care au fost săltați de piaza rea numită DNA. „E un dosar politic, nu sunt vinovat de nimic” e fraza rostită de Marian, doar un „cover” după mulți alți politicieni, de la dreapta la stânga și-napoi, care au grăit această nemuritoare replică. Doar că în cazul primarului Sectorului 5 al capitalei chiar înclin să-l cred. Îl văd în stare să nu știe ce-a făcut, sau să nu creadă că a făcut ceva greșit.

Ar fi amuzant, dacă n-ar fi trist, modul în care toți cei ajungi în cătușe după ce au comis-o într-o funcție de răspundere dau vina pe alții, fie că o spun doar de ochii lumii, fie că se cred într-adevăr nevinovați.


E de vină subalternul, e de vină dușmanul politic, „Victore, Victore” și așa mai departe, când de fapt, cu excepția cazului vreunei conspirații ca-n filme, fiecare s-a băgat singur în rahat

Dar să trecem la faza următoare: sunt în stare să pun pariu că vom afla în curând, după maxim o săptămână petrecută după gratii, că suferă de cine știe ce boală incompatibilă cu privarea de libertate. Urmează, desigur, plângerile legate de așa-zisele condiții inumane de detenție, de parcă arestul ar trebui să fie un sejur relaxant alături de prieteni.

Deci, dacă luăm ca eșantion reprezentativ pentru un ipotetic sondaj de opinie doar „pătura socială” prerezentată de politicieni ajunși în arest preventiv sau chiar la pușcărie, rezultă că sistemul de sănătate din România este la pământ, undeva la 90% din cetățeni suferind de afecțiuni mai mult sau mai puțin grave, iar la justiție stăm și mai rău, aproape 100% dintre cetățenii ajunși după gratii fiind nevinovați.

1 COMENTARIU

  1. Este singurul primar care a dat in toti ani lui de primarie si saracilor, prin ajutoarele de urgenta, a renovat scoli si le-a dotat cu calculatoare pt. elevi, a facut cursuri speciale de calculator, matematica , lb. romana si straina, pentru tineretul din sector, a renovat gradinitele, a sponsorizat case de batrani, si a luat batrani de pe strada, case de copii cu handicap, a infiintat adaposturi de asistenta sociala pentru femeile cu copii, maltratate de soti, a asfaltat strazile sectorului 80%, sectorul nostru nu are spatiu si nici parcuri, dar a construit parcuri mici si locuri de joaca pentru copii acolo unde inainte era loc de aruncat gunoiu si focare de infectie, Cei care primesc ajutoare de urgenta fac voluntariat in parcuri,case de batrani, spitale unde supravegheaza copiii internati de la casa de copii. Toti au furat, nu zic nu, umbli cu mierea si sa nu gusti nu se poate. Dar… uni au luat numai pentru ei si familiile lor nu au dat si celor saraci. In sectorul nostru am avut alti 2 primari pe Chirita si Vsdanian care nu au facut nimic pentru acest sector, inainte de alegeri miscau ceva si dupa totul ramanea pe loc. Cei de la PUTERE VOR SA-L DENIGREZE pe Primarul Vanghelie, jocuri de culise si trageri de sfori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.