Berzele care-și fac cuib într-o localitate din Timiș, din nou vedete pe...

Berzele care-și fac cuib într-o localitate din Timiș, din nou vedete pe Internet. Cum le poți urmări FOTO

0
DISTRIBUIȚI

barza alba carpinis

Sosirea primei berze albe într-un cuib dintr-o localitate din județul Timiș a putut fi urmărită live pe Internet, în această dimineață. Asta pentru că, și în acest an, Cristian Ilea, un timișorean pasionat de viața animalelor sălbatice, s-a decis să monteze două camere video chiar lângă cuiburile de berze din localitățile timișene Carani și Cărpiniș. Imaginile remarcabile surprinse pot fi urmărite pe website-ul Wildlife Romania, care reprezintă, de fapt, prima grădină zoologică virtuală din țara noastră cu animale sălbatice aflate în libertate.

„Prima apariție a unei berze la cuibul din Cărpiniș! Încă nu știm dacă este «proprietarul» de drept al cuibului”, a fost anunțul postat, în această dimineață, pe pagina de Facebook a Wildlife România. Momentul sosirii primei berze albe în cuibul din localitatea timișeană, în jurul orei 10.40, a fost urmărit live de zeci de internauți. În total, peste 185.000 de oameni au urmărit fiecare mișcare pe care au făcut berzele din Cărpiniș, de anul trecut.

Vă reamintim că, din luna ianuarie a acestui an, nu doar berzele albe din cele două localități timișene sunt vedete pe Internet, ci și păsările de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.


Aici, o nouă cameră video filmează o hrănitoare pentru păsări. Wildlife România este un proiect care își propune să-i facă pe oameni să înțeleagă mai bine comportamentul păsărilor, ca să poată avea grijă de „casele” lor, cuiburile.

Foto: Wildlife Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.