Cât este adevăr și cât este minciună în relațiile de familie? „Aniversarea”...

Cât este adevăr și cât este minciună în relațiile de familie? „Aniversarea” în premieră la Teatrul Național Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

09_resizeO nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara este programată vineri, 20 martie, de la ora 19.00, la Studio UȚU: „Aniversarea”, de Jeroen van den Berg, în traducerea Luminiței Alexandrescu.

Spectacolul pune în scenă o poveste despre angrenajele interne ale unei familii obișnuite. „Aniversarea” pleacă de la „replay”-ul pe care îl dă sărbătorita mamă unei aniversări perfecte care, însă, dă semne de explozie: ea ține cu tot dinadinsul să filmeze evenimentul, iar filmul – de trimis pe la neamuri, sau, de ce nu, de postat pe Facebook – trebuie să-i arate pe toți în impecabila lor viață de familie. Și deși totul pare că funcționează într-o rutină lipsită de surprize, în binomul perfect părinți – copii, lucrurile o iau razna.


Curând, uită cu toții ce este real și ce nu, iar aniversarea devine un bun prilej pentru eliberarea din minciuna cu față de normalitate.

„Un fin analist al mecanismelor care guvernează relațiile interumane, cunoscutul autor olandez demontează, prin povestea spusă de regizorul Traian Șoimu, cu ruperi de timp, de ritm, de energii și, până la urmă de relații, întregul eșafodaj al familiei «normale». Cât este adevăr și cât este minciună în relațiile de familie? Ce pastilă e de preferat – cea albastră, cea a aparenței, sau dura, uneori agresiva pastilă roșie a adevărului? Răspunsul la această întrebare o dau actorii Alina Ilea și Robert Copoț, cărora li se alătură foarte tinerii Jasmina Mitrici și Adrian Roșu (Universitatea de Vest – Facultatea de Muzică și Teatru), precum și Zsolt Fehervári (scenografia), Sebastian Hamburger (muzica), Ovidiu Zimcea (video) și Alex Stănescu (light design)”, arată Codruța Popov, secretarul literar al Naționalului timișorean.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți – duminică, orele 11-19) sau online pe www.tntimisoara.com.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.