Cea mai lungă pistă de biciclete din România, ce leagă Timișoara de...

Cea mai lungă pistă de biciclete din România, ce leagă Timișoara de Serbia, inaugurată peste două săptămâni. De ce va fi închisă circulației până la lansarea oficială

3
DISTRIBUIȚI

pista-bicicleta-bega-1

Vești bune pentru iubitorii mersului pe două roți din vestul țării. La sfârșitul acestei luni, pista de 37 de kilometri realizată de-a lungul râului Bega, de la ieșire din Timișoara până la granița cu Serbia, va fi inaugurată oficial. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat anunță că pista de biciclete, circulabilă deja pe aproape toată lungimea, va fi închisă pentru un interval de două săptămâni, pentru lucrări de verificare și retușare necesare din punct de vedere tehnic sau estetic înainte de lansarea de la sfârșitul lunii martie.


„Din momentul deschiderii pistei de cicloturism, ea va oferi șansa pedalării pe cea mai lungă pistă de cicloturism din România”, informează ABA Banat.

Pista de biciclete realizată de-a lungul râului Bega, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundațiilor, până la frontiera cu Serbia, a fost realizată în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană derulat de ABA Banat în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și Primăria Zdrenianin din Serbia. Pista de cicloturism începe de la marginea Timișoarei, aval de Podul Modoș, acolo unde s-a făcut deja joncțiunea cu pista de biciclete a orașului, realizată de către Primăria Timișoara.

În viitorul apropiat, iubitorii mersului pe două roți se vor putea plimba cu bicicleta nu doar până la granița cu Serbia, ci chiar până în localitatea sârbească Zrenjanin. Asta pentru că partenerii sârbi au realizat un studiu de fezabilitate pentru execuția unei piste de biciclete din acest oraș până la granița cu România, iar acum așteaptă finanțare pentru a o putea realiza.

Pista de biciclete de 37 de kilometri, ce leagă Timișoara de Serbia, are o lățime de doi metri, cu acostament de piatră spartă de 1,5 metri. De asemenea, au fost montați stâlpi de semnalizare, precum și opt refugii laterale pentru bicicliști, dotate cu coș de gunoi și loc pentru parcarea bicicletei și numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis.

3 COMENTARII

  1. O sa fie un fiasco. Calitate execrabila a asfaltului de pe pista, un total dezinteres fata de interzicerea accesului masinilor, carutelor… in maxim 3-4 luni va fi distrusa :(. O simpla sifonare de bani ptr lucrari in favoarea firmelor de partid (in acest caz PSD)

  2. Mai trebuie rezolvata problema pescarilor. Foarte multe locuri de pescuit pe raul Bega sunt pe partea cu pista iar multi pescari inca ignora faptul ca este interzis accesul pe digul de pe partea dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.