Cei mai inventivi studenți de la Politehnică s-au întrecut într-o competiție inedită....

Cei mai inventivi studenți de la Politehnică s-au întrecut într-o competiție inedită. Ce sarcină avea de îndeplinit dispozitivul inventat GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-455800918">

macarale (10)

Au realizat patru macarale în doar 24 de ore. Nu este o glumă, ci provocarea la care au fost suspuși mai mulți studenți de la Universitatea Politehnica din Timișoara. Tinerii au participat la cea mai mare competiție inginerească din Europa – „European BEST Engineering Competition Timișoara 2015” (EBEC), organizată de BEST Timișoara. Concursul a avut loc weekend-ul trecut la Casa Tineretului din Timișoara.

Una dintre cele două secțiuni EBEC 2015 s-a numit Team Design, în cadrul căreia participanții și-au pus cunoștințele în aplicare și au demonstrat că sunt ingineri 24 de ore din 24. Ei au avut ca temă realizarea unui sistem de transport cu suspensie hidraulică, ca de exemplu o macara.

În concurs s-au înscris patru echipe a câte patru persoane fiecare. Studenții nu au dormit 24 de ore și au desenat, gândit, dar și testat ideile. Aceștia au primit de la organizatori mai multe materiale precum lemn, sticle cu apă, sfori sau seringi, cu ajutorul cărora să realizeze o machetă de macara capabilă să ridice un ou, o portocală, un cartof și un bec.

Echipele și-au testat proiectele finale în fața juriului și a altor studenți curioși, la Casa Tineretului din Timișoara. Competiția a fost susținută doar în limba engleză, deoarece câștigătorii locului I vor reprezenta Timișoara la Brașov, unde se vor lupta cu alte echipe din țară și Republica Moldova, iar dacă vor trece cu bine de această etapă vor pleca la faza internațională, care va avea loc în Portugalia.

La prima probă, misiunea participanților a fost să ridice cu macaraua, creată pe loc, un ou. Ca să treacă de cea de-a doua probă, macaraua trebuia să ridice pe rând un cartof, o portocală și un bec pe care, ulterior, să le așeze frumos într-o cutie. La ultima probă, tinerii au mutat o sticlă de doi litri plină cu apă dintr-o parte în alta, dar și o sticlă de un litru și jumătate plină cu suc.

Echipa câștigătoare care va reprezenta orașul de pe Bega la Brașov este formată din Miodrag Stoianov, Egyed Szabolcs, Zsolt Gondos și Karla Kovacs. „La început am desenat, am calculat, iar apoi am trecut la treabă. Am terminat proiectul în aproximativ 15 ore în care nu am dormit deloc, doar am lucrat”, ne-a explicat Karla Kovacs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.