Cererea privind reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova, respinsă de...

Cererea privind reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova, respinsă de Senat

0
DISTRIBUIȚI

dan_sova1520_14398400

Senatorii au respins miercuri solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari, transmite Agerpres.

Din totalul de 151 de voturi exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

Întrucât nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, Senatul nu a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în cazul lui Dan Șova.

Votul a fost secret, cu bile.

În raportul Comisiei juridice a Senatului se precizează că la întocmirea referatului în cazul lui Dan Șova procurorul a reținut faptul că senatorului i s-a solicitat în data de 19 februarie 2015 predarea în original a proceselor-verbale ale Adunării Generale a Asociaților Societății Civile Avocații „Șova și Asociații” din perioada 2005-2009, acesta prezentând DNA 11 procese-verbale solicitate, plus încă trei.

Potrivit sursei, cele 11 procese-verbale ar fi fost tehnoredactate la solicitarea lui Dan Șova „pe fondul scandalului mediatic apărut în presă cu privire la contractele de asistență juridică semnate cu complexele energetice Rovinari și Turceni”.

„Caracterul fals al celor 11 înscrisuri relevă întreprinderea de acțiuni de o gravitate deosebită din partea suspectului Șova Dan, activitate infracțională orientată în mod vădit în scopul obstrucționării anchetei, fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale și implicit ale înfăptuirii justiției penale în general.


Procesele-verbale respective în privința cărora suspectul Șova Dan le-a alterat conținutul reprezintă mijloace materiale de probă în procesul verbal. (…) Având în vedere starea de fapt relevată de probațiunea administrată în ultima perioadă în sensul că Șova Dan a întreprins acțiuni grave și concrete orientate direct împotriva bunei desfășurări a procesului penal se impune cu necesitate ca în privința sa să fie luate măsuri preventive”, se arată în referatul procurorilor, potrivit raportului Comisiei juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.