Clasa pregătitoare, luată cu asalt: în prima săptămână de înscrieri au fost...

Clasa pregătitoare, luată cu asalt: în prima săptămână de înscrieri au fost depuse cereri pentru jumătate din locurile disponile în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

clasa pregatitoare

Deși părinții din județul Timiș au la dispoziție trei săptămâni pentru a-și înscrie copilul în clasa pregătitoare, aceștia au luat cu asalt școlile încă din prima săptămână de înscrieri.


Astfel, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Ministerului Educației, nu mai puțin de 3.500 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost depuse, săptămâna trecută, de părinții din Timiș.

Inspectoratul Școlar Timiș a aprobat 6.774 de locuri în 278 de clase pregătitoare pentru anul școlar 2015 – 2016. Din cele 3.479 de cereri depuse, 2.837 au vizat copii cu vârsta de șase ani, împliniți înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 642 de cereri au fost completate pentru copii cu vârsta de șase ani, împliniți începând cu data de 1 septembrie 2015.

Părinţii îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016 până în data de 13 martie, în prima etapă de înscrieri. În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.