Concert de zile mari în etapa de la Timișoara a turneului „Înconjurul...

Concert de zile mari în etapa de la Timișoara a turneului „Înconjurul lumii”. Ce amintiri legate de Banat a dezvăluit solistul Vunk, Cornel Ilie FOTO&VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1109757216">

concertvunk (12)Cel de-al 14-lea concert din turneul acustic numit „Înconjurul lumii“, efectutat de formaţia Vunk, desfăşurat duminică în Sala Capitol, le-a prilejuit spectatorilor care iubesc muzica pop o seară mai mult decât agreabilă, în care publicul a fredonat alături de muzicienii aflaţi pe scenă o serie de hituri din visteria trupei.

Evenimentul a debutat cu un mini-recital de jumătate de oră susţinut de Alexandra Uşurelu, cea care recent a fost nominalizată în cadrul a trei categorii la Premiile Muzicale Radio România, la categoriile “Cel mai bun debut”, “Cel mai bun album” și “Cel mai bun duet”. Din nefericire, sound-ul nu a fost tocmai perfect, vocea solistei fiind în multe locuri „îngropată“ de instrumentele care s-au auzit mult prea tare. Cu toate acestea, recitalul solistei a fost unul cât se poate de interesant, iar proiecţiile video care au acompaniat recitalul au fost superbe.

După aplauzele pe deplin meritate, băieţii de la Vunk au dat drumul la showul gândit ca o adaptare la dimensiunea unei scene de teatru a spectaculoasei producţii „Autoportrete”, primul concert acustic al trupei. Rând pe rând, publicul a avut parte de versiuni interesante ale unor piese ca „Pleacă”, „Scapă-mă de ea”, „Aşa şi?!”, „Prăjitură cu jeleu”, „Numai la doi”, „1000” sau „Dau alarma”.

Dincolo de sound-ul care de această dată a fost fără cusur, întreaga producţie audio-video a evenimentului a fost ca la carte şi nimic n-a fost lăsat la voia întâmplării. Proiecţiile de pe ecrane au fost alese cât se poate de deştept (ele au inclus imagini și din oraşul Timişoara), aproape de final spectatorii s-au bucurat de o mare de confetti, iar la intrare fiecare participant a primit o carte poştală personalizată, pe care era invitat să scrie un vis. Previzibil, câteva dintre aceste vise au fost mai apoi citite pe scenă de Cornel Ilie, solistul trupei, dar ideea aceasta a avut un feedback pozitiv în rândul plătitorilor de bilete. Unicul moment mai puţin plăcut al acestui spectacol a fost acela în care luministul evenimentului a uitat practic că în sală de află şi oameni, şi pe parcursul unei melodii a „plimbat“ moving-head-urile colorate efectiv peste capetele celor care stăteau liniştiţi pe scaune, reuşind să îi orbească la propriu. Dincolo de mici inadvertenţe, evenimentul pus la cale de Vunk a fost unul reuşit.

Pe scenă s-au perindat o serie de invitaţi, una din solistele care au cântat alături de Vunk fiind Maryliss. „În cadrul acestui turneu ne-am propus să găsim şi nişte voci locale, cu care ne-ar place să cântăm. Şi aşa am găsit-o, prin intermediul Facebook-ului pe Maryliss. E născută în Drobeta Turnu Severin, dar trăieşte aici, e timişoreancă“, au fost cuvintele cu care solistul trupei a invitat-o pe scenă. Pe parcursul spectacolului, la piese au mai cântat un cvartet de viori, trompetistul Dan Nicolau, percuţionistul Dan Incrosnatu, pianistul Bobby Stoica şi chitaristul Răzvan Ilie.

Printre poveştile depanate între piese, liderul trupei le-a amintit celor prezenţi că a fost o vreme în care Vunk încerca să cânte la diverse festivaluri din Timişoara, cu multă vreme în urmă. „Îmi aduc aminte cu nostalgie de vremurile alea, când mergeam cu tramvaiul în Timişoara, fără bilet. Acum aveţi tramvaie mult mai frumoase. Pe vremea aia am scris şi o piesă în care vorbeam despre puştoaicele de liceu. Care sunt multe în sală, acum. Şi despre cele care încă se cred puştoaice. E vorba de «Prăjitură cu jeleu», care acum a devenit un alt cântec“, a declarat Cornel Ilie.

Din capitolul „interactivitate“  mai merită amintit momentul în care pe scenă a fost invitat un copilaş al cărui vis este să devină toboşar la Vunk. Muzicienii au prezentat în premieră şi următorul single al lor „Fă cu mâna“, care conform celor spuse pe scenă „o să devină hit mare în luna mai“. Una peste alta, oprirea locală a turneului „Înconjurul lumii” a avut parte de un succes deosebit în rândul publicului, iar melodiile care au parte de texte mai mult sau mai puţin inspirate („Am aflat că toţi pereţii au hotărât/Că umbra ta le ţine cel mai frumos de urât/Şi că toţi pantofii se calcă-ntre ei/Care să stea la picioarele tale, femeie“ – Pierderea lor), au fost fredonate la unison de reprezentantele sexului frumos care fac parte din categoria „puştoaice de liceu” sau care încă se mai simt aşa…

Foto: Adrian Pîclişan

1 COMENTARIU

  1. Domnule critit emerit Vargaaaaaaa, cand ai fost operat de urechi prima data?! Chiar ai innebunit de tot mah?! Tu dictezi ce e bun si ce e rau in muzica, difonule?! Operatule Varga…..esti penibil…efectiv penibil…. Nu o sa intelegi VECI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.