Concerte, adrenalină şi promovarea tradiţiilor din sudul Banatului, la festivalul...

Concerte, adrenalină şi promovarea tradiţiilor din sudul Banatului, la festivalul Rocker’s Gârnic

0
DISTRIBUIȚI

sonaticAmatorii de concerte şi drumeţii sunt invitaţi la cea de-a şaptea ediţie a festivalului Rocker’s Gârnic, care va avea loc în perioada 1-2 mai. Ca şi în ediţiile anterioare, festivalul îşi propune să promoveze zona pitorească a Cazanelor Dunării, dar şi frumoasele tradiţii ale comunităţii ceheşti din satele din sudul Banatului românesc, tradiţii prezervate de pe vremea Imperiului Austro-Ungar când comunitatea a fost mutată din ţara de baştină aici, la graniţa de sud-est a imperiului.


Evenimentul este organizat de Primăria comunei Gârnic şi Asociaţia Caraş Adventure şi programează o serie de concerte şi activităţi conexe. În prima seară a festivalului, vineri, 1 mai, vor cânta trupele Breathelast, GOD, Diamonds are Forever şi Altar, iar în cea de-a doua seară, sâmbătă, 2 mai, vor cânta trupele Sonatic, Nişte Baieţi, Ska-NK şi Pistol cu Capse.

În timpul zilei, organizatorii le propun participanţilor puţină adrenalină prin participarea la sporturile de aventură pregătite pentru ei: Mountain Biking şi Tiroliană. Evenimentul este finanţat din fonduri europene, drept pentru care atât concertele cât şi sporturile de aventură sunt gratuite. Festivalul Rocker’s Gârnic se va desfăşura în comuna Gârnic, situată în partea sudică a judeţului Caraş-Severin, pe Clisura Dunării. Formaţia timişoreană Sonatic, a susţinut recent un inedit concert, în cadrul unei acţiuni masive de plantare de copaci care s-a desfăşurat la Stanciova, în judeţul Timiş, în organizarea celor de la Tasuleasa Social, la care au participat peste două sute de voluntari. Membrii trupei au fost nevoiţi să îşi care echipamentele de scenă cu ajutorul a două căruţe, locaţia nefiind accesibilă pentru autoturisme. Formula actuală a trupei Sonatic este rezultatul a şapte ani de căutări, iar astăzi Sonatic înseamnă: Bogdan Racz – voce, chitară acustică, Mihai Berdeiu – chitară electrică, Radu Racz – chitară bas şi Sorin Ghinita – tobe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.