Consilierul județean PNL Adrian Pășcuță, explicație CONTROVERSATĂ pentru finanţarea ACS Poli. Care...

Consilierul județean PNL Adrian Pășcuță, explicație CONTROVERSATĂ pentru finanţarea ACS Poli. Care sunt criteriile „de performanţă” pentru acordarea milioanelor de euro VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

pascuta adrian 1

Adrian Pășcuță, consilier județean PNL, invitat în această seară în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, a vorbit despre starea sportului timișean, dar și despre modul în care Consiliul Județean Timiș finanțează „copilul de suflet” al primarului Nicolae Robu, echipa de fotbal ACS Poli.

Întrebat de către moderatorul emisiunii de ce CJ Timiș acordă echipei de rugby RCM Timișoara, fostă campioană națională, doar un sfert din suma alocată echipei ACS Poli, care se află în Liga a II-a, Adrian Pășcuță a ținut să precizeze că unul din criteriile pe baza căruia se acordă sumele de bani e legat de performanță. „Dar nu este singurul criteriu, sunt mai multe criterii, contează și impactul social. Stadionul „Dan Păltinișanu” a fost de foarte multe ori plin, în trecut, și ne dorim să se întâmple acest lucru mai des. Legat de rugby, ne bucurăm de performanțele obținute și susținem această echipă.


Sper ca, în viitor, sprijinul din partea CJ Timiș să fie mai consistent pentru RCM Timișoara. Eu chiar am susținut să dăm mai mulți bani echipei de rugby, dar colegii mei nu au avut același punct de vedere”, a explicat Adrian Pășcuță.

Consilierul județean PNL îi dă dreptate primarului Nicolae Robu, care nu este de acord ca un investitor privat să preia pachetul majoritar al clubului, asta pentru că „poți controla mai bine banul investit atunci când clubul este al tău”. Mai mult, Adrian Pășcuță crede că toate cluburile sportive din județ, nu doar ACS Poli, ar trebui să facă eforturi să atragă sponsorizări. „Există o necesitate de a atrage sponsorizări și din mediul privat. Legat de ACS Poli, a apărut un sponsor, nu știu care e suma de bani cu care contribuie”, a mai precizat consilierul județean.

Adrian Pășcuță a mai ținut să precizeze că, din punctul său de vedere, „sportul trebuie sprijinit. Nu spun că nu trebuie să facem drumuri, că nu trebuie să băgăm bani în spitale, dar și sportul reprezintă un fenomen social care trebuie ajutat”.

Ieri seară, consilierul județean liberal a organizat o întâlnire care a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă atât cluburile sportive din județ, cât și sportivii, iar problemele nu sunt puține. „Din păcate, avem terenuri de sport în curtea școlilor care nu pot fi închiriate, avem baze sportive în paragină. Am încercat, în cadrul întâlnirii de aseară, să vedem și care sunt soluțiile la problemele pe care le avem. Sperăm ca în cinci ani să aducem în județul Timiș cât mai multe titluri naționale și internaționale și să avem cu ce să ne mândrim”, a mai susţinut Adrian Pășcuță.

1 COMENTARIU

  1. Sportivul nr.2 al judetului este Pascuta! caci nr.1 este seful sau, Robu! Pascuta are si o alura atletica foarte buna! Singurul sport care il practica este alergatul intre toate statiile RATT unde are chioscurile (in mod acoperit/descoperit)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.