Consilierul local Alfred Simonis, atac DUR la primarul Robu: „Ar trebui să...

Consilierul local Alfred Simonis, atac DUR la primarul Robu: „Ar trebui să fie poreclit domnul Panglică”. Ce spune cetățeanul Carpencu – Pop despre cum ar trebui folosite fondurile publice VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Alfred Simonis -Glad Carpencu-Pop

Consilierul local Alfred Simonis (PSD) și Glad Carpencu-Pop, unul dintre cei patru studenți la Facultatea de Arhitectură din cadrul UPT, care au reparat un trotuar lasat nefinalizat pe bulevardul Vasile Pârvan, au fost invitați în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, difuzată din studioul HDV.

Consilierul local PSD a spus că Timișoara este oraș care arată „execrabil”. Nu a explicat acest lucru fără să facă referire la primarul Nicolae Robu despre care a spus că „nu a schimbat nimic în trei ani de mandat”.„Orașul arată execrabil și nu s-a schimbat nimic în trei ani de zile de când domnul Robu este primar. Se pare că domnului Robu îi place să taie panglici și inclusiv în zona în care acești tineri au făcut trotuarul, a tăiat. El taie panglici fără să vadă ce se întâmplă în alte zone zi, de zi. Cred că domnul Robu ar fi un primar bun pentru zona centrală. Spațiile verzi sunt întreținute în centru, dar în alte părți nu sunt”.

Atacurile la adresa primarului Robu nu au încetat nici spre mijlocul emisiunii când Simonis a propus și o poreclă despre care spune că e „numai potrivită” pentru Nicolae Robu:„Domnul Robu, dacă montează azi o bordură, mânie taie panglica, dar nu vă gândiți că o stradă întreagă, ci doar o bucată de bordură. Domnul Robu ar trebui să fie poreclit <<Domnul Panglică>> pentru că lui îi place foarte mult să taie panglici. Acum câteva luni de zile am dat un comunicat de presă legat de Sala Polivalentă și pericolul de a pierde Campionatul Mondial de Baschet. Robu mi-a spus că va fi finalizată sala și că nu se va pierde organizarea. Sala arată și acum la fel”, a spus Simonis.

„Un cadavru politic”

La finalul emisiunii PRESSALERT LIVE, Simonis a adăugat că reacțiile primarului în sedințele din consiliul local ridică semne de întrebare și că nu dorește să își facă notorietate pe baza acestor atacuri, ci doar vrea să sesizeze fiecare neregulă pe care o constată.


„Primarul Robu aruncă cu mizerii în noi, cei de la PSD, și dacă suntem și dacă nu suntem de față. Pe un consilier PNL, domnul Ștefan Sandu, l-a făcut, atât în fața mea, cât și în fața colegilor mei, cadavru politic pentru că și-a permis să voteze împotriva a ceea ce a spus”.

Referitor la modul în care decurg ședințele de consiliu local, Simonis a punctat că deseori acestea se transformă într-un adevărat circ, din cauza crizelor de nervi ale primarului: „Uneori am impresia că în consiliu local e ca la nebuni! Nu ne putem înțelege, iar primarul ne atacă în mod nejustificat, cum a făcut și ultima oară când a numit grupul de consilieri PSD, <<grup împotriva Timișoarei>> pentru că am propus și votat ca o parte din banii pentru Poli să meargă la juniori„. Consilierul PSD și-a amintit și de un alt moment tensionat de la ultimul plen, cel în care Sanda Greblă a fost înlocuită în consiliul de administrație al RETIM cu… Sanda Greblă: „Proiectul de hotărâre nu a fost publicat pe site, cum prevede legea, iar printre hârtii a fost foarte greu de găsit. Întrebat cum este posibil așa ceva, primarul Robu nu a putut să dea nici un răspuns și s-a bâlbâit aproape un minut și jumătate până să ne spună numele”.

Cum se vede politica

La rândul său, Glad Carpencu, întrebat cum vede clasa politică și ceea ce se întâmplă în urbea de pe Bega, a spus că ar fi potrivită o distribuire mai atentă a fondurile, în funcție de nevoile urgente ale orașului. „Dacă aș avea această sumă de bani, pe care consiliul local a investit-o în echipa de fotbal, aș îndrepta-o către cele mai urgente lucruri. Sunt convins că se poate face o balanță ca o parte din bani să revină și cluburilor sportive din oraș. Dacă între a restaura oricare spital din oraș și între a distribuii bani în reamenajarea unei fântâni, aș merge pe restaurarea spitalelor”, a spus tânărul. Întrebat de moderatorul emisiunii ce ar alege să investească dintre jocul de lumini pe Bega și un spital, Glad Carpencu a răspuns că un spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.