Primăria îşi va lua avocat pentru a se apăra în procesul finanţării...

Primăria îşi va lua avocat pentru a se apăra în procesul finanţării ILEGALE a FC Politehnica Timişoara. Cine s-a oferit să achite onorariul şi cine a ameninţat cu plângere penală

1
DISTRIBUIȚI

robu la poli07

Consilierii locali din Timișoara au votat astăzi un proiect care le permite să contracteze o firmă de avocatură pentru a fi reprezentați în instanță în procesul cu Curtea de Conturi legat de finanțarea FC Politehnica Timișoara, patronată de Marian Iancu. Proiectul de hotărâre a stârnit discuții, iar avocatul Carmen Obârșanu a amenințat că va face plângere penală pentru cheltuirea banului public în mod nejustificat, acuzând că banii aferenți contractării unui avocat vor fi cheltuiți pentru ca aleșii să se apere.

Secretarul Ioan Cojocari a spus că „suma este 800 de euro, eu nu știu avocatul cine e. Suma este 800 de euro de acolo plecăm, cine vine cu ofertă mai mică… O sumă din asta pot să o suport eu din buzunar”. Alfred Simonis a atenționat că e nevoie de grijă pentru ca primăria să nu fie pasibilă de procese. Consilierul PSD Radu Țoancă a intervenit și a spus că „la 800 de euro luăm un avocat de back-up ori punem la vot și ne luăm executivul o casă de avocatură care poate să ducă un astfel de proces. În urmă cu șapte ani ați spus că e perfect legală finanțarea Poli. Ne puneți prin acest proiect în față o sumă ridicolă, derizorie.


Sunt instituții unde nu sunt permise astfel de contracte de externalizare având deja servicii de specialitate. Haideți, că ne băgați iarăși într-o fundătură din care nu mai ieșim”.

Primarul Nicolae Robu a intervenit și a spus că „eu am înțeles că rostul acestei hotărâri este să dea girul reprezentării noastre de către cineva. (…) Până acum nu a apărut o astfel de inițiativă și evident că nu era să vină cineva din afară să impună asta. Nu sunt încă definitive procesele, serviciul juridic a depus contestație pentru acele procese nouă, ni se par deciziile foarte ciudate, ca să nu zic altfel, desigur că puterea juridică este independentă… Noi am câștigat foarte multe procese în ultima vreme”. Proiectul a fost votat de 15 consilieri fără a se menționa vreo ofertă de preț. Concret, actul spune că oferta de preț trebuie exprimată în lei și va cuprinde onorariul pentru avocat, iar criteriul de selecție a ofertei va fi suma cea mai mică.

Şansele ca primăria să câştige acest proces sunt foarte mici, având în vedere că, recent, pentru aceeaşi speţă, Consiliul Judeţean Timiş a pierdut definitiv procesul cu Curtea de Conturi care a declarat ilegală finanţarea FC Politehnica Timişoara. Conform raportului întocmit în urma controalelor, Curtea de Conturi a stabilit că atât Consiliul Judeţean Timiş, cât şi Primăria Timişoara au finanţat o societate pe acţiuni, nu o entitate sportivă nelucrativă, aşa cum prevedea legislaţia în vigoare şi că, în urma acestor acţiuni ale administraţiei locale şi judeţene, a fost prejudiciat banul public.

1 COMENTARIU

  1. BRAVOOOO pentru DOAMNA avocat Carmen Obârșanu! In timp ce ploua in scolile si spitalele din Timisoara unii consilieri locali sunt niste iesmeni si voteaza pentru toate capriciile si exagerarile bolnavicioase la cocorobu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.