Copiii care vin pe lume prea devreme la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara...

Copiii care vin pe lume prea devreme la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara au mai multe șanse la viață. Ce aparate vitale au fost achiziționate

0
DISTRIBUIȚI

incubatoare maternitatea odobescu

Copiii care se nasc prea devreme la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara au mai multe șanse la viață.


Asta datorită unor aparate moderne care au fost achiziționate recent de către Primăria Timișoara.

„Șase noi incubatoare de înaltă performanță au devenit funcționale, din această săptămână, în Secția de Neonatologie a spitalului nostru. Finanțarea a fost asigurată de bugetul local al Primăriei Timișoara. La Maternitatea Odobescu din Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, bebelușii sunt „pe mâini bune”, anunță Octavian Mazilu, managerul unității medicale.

Gabriela Olariu, șeful Secției de Neonatologie, anunța, în urmă cu trei luni, că aceste incubatoare sunt „vitale, orice copil care cântărește sub două kilograme la naștere este îngrijit într-un astfel de incubator”. Doar anul trecut, la Maternitatea „Odobescu” au venit pe lume peste 100 de copii care cântăreau sub 1,5 kilograme la naștere. Anual, la maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Timișoara se nasc aproximativ 3.000 de bebeluși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.