Cu căruţa la concertul rock. Cum au ajuns timişorenii de la Sonatic...

Cu căruţa la concertul rock. Cum au ajuns timişorenii de la Sonatic să folosească ineditul mijloc de transport GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1006558324">

sonaticTrupa Sonatic a susţinut un inedit concert în weekend-ul trecut, în cadrul unei acţiuni masive de plantare de copaci care s-a desfăşurat la Stanciova, în judeţul Timiş, în organizarea celor de la Tasuleasa Social, la care au participat peste două sute de voluntari.

Membrii trupei au fost nevoiţi să îşi care echipamentele de scenă cu ajutorul a două căruţe, locaţia nefiind accesibilă pentru autoturisme. „Povestea acestui concert este foarte simplă. Am aflat despre iniţiativa de plantare a celor de la Tasuleasa Social, şi de faptul că ei caută o trupă care să susţină un recital pentru voluntari la finalul plantării. I-am contactat pe Facebook, le-am spus că ne dorim să îi susţinem muzical, iar ei au acceptat imediat. Totul a fost foarte spontan. Am primit mesaj de la organizatori cum că e «friguţ» şi că va trebui să ne deplasăm cu căruţele, dar ne aşteaptă două sute de oameni. Am spus da instantaneu. A fost poate cel mai primitor public care l-am avut la vreun concert. O iniţiativă ce merită sprijinita prin orice mijloace. Bravo, tutoror celor implicaţi“, ne-a declarat Bogdan Racz, solistul trupei.

Luna noiembrie a anului trecut a fost una cât se poate de importantă în rândul muzicienilor timişoreni care alcătuiesc formaţia Sonatic. Şi asta pentru că Bogdan Racz, solistul trupei, s-a căsătorit cu aleasa inimii lui, Ana Maria Gherman şi tot atunci trupa şi-a lansat albumul de debut numit „Sunt“. Formula actuală a trupei este rezultatul a şapte ani de căutări, iar astăzi Sonatic înseamnă: Bogdan Racz – voce, chitară acustică, Mihai Berdeiu – chitară electrică, Radu Racz – chitară bas şi Sorin Ghinita – tobe. Grupul a luat naștere pe coridoarele căminelor studentești, cu chitări acustice, îndrăzneală și multă energie. S-a conturat o formulă stabilă, iar la scurt timp au venit multe apariţii live şi televizate, emisiuni şi hoinăreală prin ţară la diverse festivaluri. Sonatic a crescut prin contribuția lui: George Pașca („vinovat” de majoritatea textelor de pe album), Cristian Săftescu, Mari Hurmuz, Mihai Toma, Gore Teodorescu, Adrian Șchiopu, David Corlan sau Ioji Mleziva. Primul album Sonatic conține 9 compoziții originale cu influențe diverse, iar partea de recording și mixaj este producție proprie Sonatic, cu Sorin Ghinița la butoane.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, muzicienii au început deja piesele care se vor regăsi pe cel de-al doilea disc al trupei. „Am început deja să lucrăm la albumul nou şi pentru această vară avem deja stabilite câteva concerte la unele festivaluri. Le vom anunţa în scurt timp“, a mai adăugat Bogdan Racz.

Foto: Facebook Tasuleasa Social

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.