Cum muncesc din greu pesediştii din Timiş ca primarul Nicolae Robu să...

Cum muncesc din greu pesediştii din Timiş ca primarul Nicolae Robu să fie cel mai tare

1
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, e foarte tare. Chiar cel mai tare. Iar asta nu e o declaraţie de simpatie, ci o constatare. Ca orice politician bun, Robu se bucură de o susţinere semnificativă. Iar aici nu vorbesc de liberali sau de tabăra portocalie cu care s-a aliat recent şi care jură că va lăsa la o parte orgoliile în lupta pentru binele naţiunii.

Vorbesc despre PSD Timiş, partidul care îl susţine cu adevărat pe Nicolae Robu. Prin tăcere şi indiferenţă. Deşi au un ministru în cabinetul Ponta, şeful de consiliu judeţean şi cei mai mulţi parlamentari din judeţ, social-democraţii dorm, ba chiar sforăie enervant de tare. Pesemne PSD Timiş e un soi de frumoasa din Pădurea Adormită, pădure în care Robu trage minim două conferinţe de presă pe săptămână, nenumărate sondaje pe Facebook plus declaraţii şi exclusivităţi pentru site-urile de casă, unde urlă cât şi ce vrea, dar cei care trebuie să combată nu aud nimic. Pesediştii fac abia o conferinţă pe săptămână în care vorbesc despre schimbarea Codului Fiscal.


În oraşul plin de maidanezi, cu trafic infernal, cu parcuri încă în paragină, în oraşul în care Michelangelo nu e gata, iar nimeni nu are habar ce şi câţi copaci se vor pune în Piaţa Libertăţii, în care facem sau nu turism pe Bega , în care tramvaiele reabilitate ba vin, ba nu, PSD are grija Codului Fiscal!

De somnul PSD m-am convins complet luni, când consilierul Alfred Simonis l-a atacat pe Robu pentru ideea de a face un protest pentru centură. Bravo, un răspuns în circa o lună de zile de intervenţii. Pesediştii ori dorm ori au senzaţia că lovesc rar, dar dau ca Tyson, chestie care trebuie să vă spun că e o utopie. Un mic pas a mai fost făcut în plenul de ieri, prin micşorarea constribuţiei date ACS Poli.

Nici la Consiliul Judeţean Timiş treaba nu stă mai roz. Revenit pe funcţia de vicepreşedinte, liberalul Marian Vasile va fi împuternicit cu aceleaşi atribuţii ca înainte, pentru că Titu Bojin e un pesedist evlavios, care nu vrea să îl lase pe Vasile să taie frunză la câini. De cealaltă parte, deranjantul Traian Stoia, cu veşnicele subiecte din conferinţe precum mafia imobiliară sau cea a cimitirelor, a fost tras pe dreapta de LIBERALUL Robu, care astfel şi-a asigurat din nou liniştea la Primăria Timişoara, de unde nu se mai află numai ce şi cât are el chef. Răspunsul lui Bojin: el are suficientă experienţă în administraţie încât să nu se ia după Lae. Aşa că, nimeni nu prea mai ştie că PSD are viceprimar, dar toată lumea ştie că liberalul Vasile a revenit pe funcţie după ce a fost demis abuziv de Bojin şi acoliţii săi. Bravo! PNL, cel mai tare!

Preocupaţi în exces cu reconstrucţia de dupa alegerile prezidenţiale, pesediştii din Timiş uită că Robu îşi construieşte continuu o imagine pe seama tăcerii lor. Iar la alegerile locale din 2016 se vor culege roadele. Iar paradoxul va fi că adormitul PSD va primi un nou mandat de somn în opoziţie.

1 COMENTARIU

  1. Chiar la asta ma gandeam zilele astea… peste tot in jurul meu oamenii sunt nemultumiti de primar, dar unde este opozitia? N-ar fi cazul sa se-arate un viteaz, sa se lupte public cu primarul, ca sa avem si noi de unde alege la urmatoarea votare? Trist, foarte trist…cum sa alegem iar raul cel mai mic, daca nu stim? 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.