Cursuri de formare și calificare pentru timișenii din mediul rural. Ce competențe...

Cursuri de formare și calificare pentru timișenii din mediul rural. Ce competențe pot dobândi gratuit

0
DISTRIBUIȚI

cursuri gratuite 1

CCIAT va organiza, în perioada aprilie – august, cursuri gratuite în domenii non-agricole pentru persoanele din mediul rural, în cadrul proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”.

Cursurile de formare profesională şi calificare vizează dezvoltarea unor competenţe antreprenoriale (cinci grupe a câte 15 persoane), competenţe IT (trei grupe de câte 16 persoane), operator introducere, validare şi prelucrare date (o grupă de 24 persoane) şi lucrător în comerţ (o grupă de 24 persoane).


Acestea vor avea loc la Centrul Regional de Afaceri şi în comuna Moşniţa Nouă, sat Urseni. La cursuri pot participa persoane care nu au nici o ocupaţie, şomeri sau persoane ocupate în agricultura de subzistenţă care domiciliază în mediul rural, prioritate având femeile şi tinerii.

Proiectul vizează o îmbunătăţire calitativă a potenţialului uman din mediul rural şi facilitarea accesului celor care trăiesc la ţară la desfăşurarea unor activităţi non-agricole, în prezent lucrându-se la adaptarea metodologiei pentru orientarea profesională la standarde europene. Scopul acestui proiect este dezvoltarea unor reţele profesionale alcătuite din persoanele vizate, în funcţie de regiune, pentru iniţierea unor activităţi independente.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.